Επικεφαλής SPAK: Η Ελλάδα δεν έχει παρέμβει στην υπόθεση Μπελέρη

Επικεφαλής SPAK: Η Ελλάδα δεν έχει παρέμβει στην υπόθεση Μπελέρη

Ο επικεφαλής του Ειδικού Σώματος κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία (SPAK), Αλτίν Ντουμάνι, ρωτήθηκε από τους βουλευτές στη Νομική Επιτροπή εάν η Ελλάδα έχει παρέμβει στην υπόθεση του φακέλου του Φρέντη Μπελέρη.

Η απάντηση του Ντουμάνι ήταν: «Εμείς υπακούμε μόνο στο Σύνταγμα της Αλβανίας. Καμία ξένη χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ανακατευτεί στη δουλειά μας».

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η δικαστής Ιρένα Γκιόκα έχει απαγόρευση από την Ελλάδα στο χώρο Σένγκεν, αλλά σύμφωνα με την ίδια, το απέκρυψε «Δεν έχω επίσημη ειδοποίηση για την υπόθεση της δικαστή Γκιόκα, η επαλήθευση γίνεται από τη Γενική Εισαγγελία», είπε ο Ντουμάνι.

Για σχεδόν 5 ώρες ο επικεφαλής του ΣΠΑΚ, ανέφερε στους βουλευτές για τη δραστηριότητα της Ειδικής Εισαγγελίας για το 2023, αλλά και για συγκλονιστικούς φακέλους που διερευνώνται από το ΣΠΑΚ.

Στην ομιλία του ζήτησε την προστασία των μελών της οικογένειάς του και των εισαγγελέων του SPAK καθώς απειλούνται από το έγκλημα.

«Οι εισαγγελείς του ΣΠΑΚ απειλήθηκαν, η απειλή προερχόταν από το οργανωμένο έγκλημα. Υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την προστασία των μελών της οικογένειας από διευθυντές μέχρι εισαγγελείς, υπάρχει πρόβλημα. Είναι μια μακρά διαδικασία, πρέπει να έχεις στοιχεία», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου