ΥΦΥΠΕΞ ΗΠΑ: Η Ένωση Δήμων Σερβικής Πλειοψηφίας ουσιαστικό βήμα για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου

ΥΦΥΠΕΞ ΗΠΑ: Η Ένωση Δήμων Σερβικής Πλειοψηφίας ουσιαστικό βήμα για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου

Η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Διπλωματία και Δημόσιες Υποθέσεις, Λιζ Άλεν, μετέφερε την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην πορεία του Κοσσυφοπεδίου προς την ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Βιόσα Οσμάνι, την Κυριακή, η Άλεν αναγνώρισε τον σχηματισμό του Συνδέσμου δήμων με σερβική πλειοψηφία ως "ουσιαστικό βήμα" προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία κατανόησης για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης πληροφοριών από ξένες χώρες.

Η Οσμάνι τόνισε τη σοβαρότητα της απειλής που θέτουν οι εκστρατείες παραπληροφόρησης για τη σταθερότητα του Κοσσυφοπεδίου και ολόκληρων των Δυτικών Βαλκανίων, κατηγορώντας τη Ρωσία για υποκίνηση τέτοιων δραστηριοτήτων μέσω της Σερβίας.

Πριν από την επίσκεψή της στο Κοσσυφοπέδιο, η Άλεν βρέθηκε στη Σερβία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν την πρόοδο στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίλυσης όλων των ανοιχτών ζητημάτων για την ευρωπαϊκή πορεία και των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου