62.000 αιτήσεις για τη γεωργική στήριξη στην Αλβανία - 250 από μικροκαλλιεργητές

62.000 αιτήσεις για τη γεωργική στήριξη στην Αλβανία - 250 από μικροκαλλιεργητές

Στις 19 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα καθεστώτα γεωργικής στήριξης, με τον Διευθυντή Πολιτικών στο Υπουργείο Γεωργίας, Irfan Tarelli, να δηλώνει ότι μέχρι το βράδυ της 15ης Απριλίου, καταγράφηκαν 62.000 αιτήσεις.

Οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από τις περιοχές Φίερι και Κορυτσά.

Φέτος, δόθηκε η δυνατότητα στους μικροκαλλιεργητές να ενταχθούν στα προγράμματα παροχών, υποβάλλοντας αίτηση ως "ομάδα αγροτών". Μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί 250 αιτήματα στο υπουργείο.

Ο κ. Tarelli εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συμμετοχή και προέτρεψε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις υπόλοιπες ημέρες για να υποβάλουν αίτηση.

Σε ερώτηση για πιθανή αναβολή της προθεσμίας, ο κ. Tarelli δήλωσε ότι η πρόοδος θα αξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Μετά την λήξη της προθεσμίας, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των αιτήσεων και της τεκμηρίωσης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειψη τεκμηρίωσης, οι αιτούντες θα ενημερωθούν μέσω του λογαριασμού τους και θα έχουν 15 ημέρες για να συμπληρώσουν τον φάκελο.

Συνολικά 8 κατηγορίες θα επωφεληθούν από το ταμείο των 31 εκατομμυρίων δολαρίων.

...

Κρίση πλεονάσματος σιταριού στην Αλβανία - Αδιέξοδο για τους αγρότες

Η Αλβανία βιώνει μια πρωτοφανή κρίση πλεονάσματος σιταριού, με τους αγρότες να πνίγονται σε απούλητα αποθέματα και να πωλούν το προϊόν σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής. Η κατάσταση οφείλεται σε συν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου