Ιρλανδία: Η αστυνομία κατάσχει 500 χιλιάδες ευρώ από αλβανική συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

Ιρλανδία: Η αστυνομία κατάσχει 500 χιλιάδες ευρώ από αλβανική συμμορία διακίνησης ναρκωτικών

Οι ιρλανδικές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια εγκληματική συμμορία Βαλκανίων που δραστηριοποιούνταν στην αγορά ναρκωτικών της Ιρλανδίας.

Η επιχείρηση, που έλαβε χώρα στο κέντρο του Δουβλίνου, οδήγησε στην κατάσχεση περίπου 500.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και άλλων στοιχείων που ενοχοποιούν τη συμμορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη μια γυναίκα, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν έγγραφα και εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για τη συσκευασία ναρκωτικών και χρημάτων. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Γραφείο Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος (DOCB) στο πλαίσιο έρευνας για μια συμμορία που αποτελείται κυρίως από Αλβανούς υπηκόους. Η συμμορία φέρεται να είχε εμπλακεί στο εμπόριο κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη και δρούσε παράλληλα και στην Ιρλανδία.

Η κατάσχεση των μετρητών θεωρείται σημαντικό πλήγμα για το οργανωμένο έγκλημα στην Ιρλανδία και έρχεται μετά από μια επιτυχημένη επιχείρηση πέρυσι, όπου μια αλβανική συμμορία ναρκωτικών συνδέθηκε με μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης στην Ιρλανδία το 2023.

Οι αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αλβανικά εγκληματικά δίκτυα δρουν πλέον στην Ιρλανδία, μετά την απώλεια ενός σημαντικού μέρους της αγοράς κοκαΐνης στη Βρετανία. Η δραστηριότητα των δικτύων αυτών περιλαμβάνει τόσο την πώληση ναρκωτικών στην ιρλανδική αγορά, όσο και τη χρήση της Ιρλανδίας ως βάσης διέλευσης για τη βρετανική αγορά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου