Ποινή φυλάκισης για 9 εννέα Αλβανίδες που συμμετείχαν σε τρομοκρατική οργάνωση υπέρ της τζιχάντ

12/04/24, 09:01
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Το Ειδικό Δικαστήριο (GJKKO) στην Αλβανία έκρινε ένοχες 9 γυναίκες που επαναπατρίστηκαν από τη Συρία, κατηγορούμενες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και πολεμικές δραστηριότητες σε ξένη χώρα.

Η δικαστής Rudina Palloj επέβαλε ποινή 7 ετών φυλάκισης σε κάθε γυναίκα, η οποία τελικά τέθηκε σε αναστολή για 5 χρόνια. Με τη συνοπτική δίκη, η ποινή θα μειωνόταν σε 4 χρόνια και 8 μήνες. Η Εισαγγελία ζήτησε την αναστολή της ποινής και την προφυλάκιση για 5 χρόνια.

Πρόσθετα, οι καταδικασθείσες απαγορεύεται να συναναστρέφονται άτομα που ερευνώνται ή καταδικάζονται για παρόμοια αδικήματα, καθώς και να συχνάζουν σε χώρους με άτομα ριζοσπαστικών πεποιθήσεων.

Οι 9 γυναίκες έφυγαν για τη Συρία το 2013-2014, ακολουθώντας τους συζύγους τους, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στις τρομοκρατικές ομάδες Al-Nusra και Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με στοιχεία των αλβανικών υπηρεσιών πληροφοριών, περίπου 140 Αλβανοί μαχητές έχουν πολεμήσει στη Συρία και το Ιράκ. Το 2016, 9 άτομα που στρατολόγησαν μαχητές για τη Συρία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή 126 ετών φυλάκισης. Η Αλβανία έχει επαναπατρίσει πολίτες που εντάχθηκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

SPAK: Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες των συζύγων Αλβανών πολεμιστών του ISIS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: