Ιταλία: 20 συλλήψεις για διακίνηση 670 κιλών κοκαΐνης - 7 Αλβανοί ανάμεσα τους

Ιταλία: 20 συλλήψεις για διακίνηση 670 κιλών κοκαΐνης - 7 Αλβανοί ανάμεσα τους

20 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης κοκαΐνης από την ιταλική αστυνομία. Επτά από τους συλληφθέντες είναι αλβανικής υπηκοότητας, ένας είναι Δομινικανός, δύο κολομβιανής υπηκοότητας, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία τους εντόπισε επειδή η ομάδα χρησιμοποιούσε ένα κρυπτογραφημένο σύστημα επικοινωνίας που ονομάζεται EncroChat και πληροφορίες που διέρρευσαν από συσκευές SkyEcc.

Έξι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη της ομάδας που δρούσε από το 2014 στη Γένοβα, τον Παναμά, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα, που είχαν ως στόχο την εισαγωγή κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στο λιμάνι της Γένοβας και στη συνέχεια τη μεταπώλησή της σε τρίτους.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Gabriele Puleo. Είχε ένα δίκτυο επαφών με οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στη Νότια Αμερική.

Ακόμα και μετά τη σύλληψή του, που έλαβε χώρα στις 7.10.2015 μετά την κατάσχεση 147.970 κιλών κοκαΐνης, σε συνεργασία με τον δραπέτη Belloço Giuseppe Puelo, επικοινώνησε με άλλους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων οι Marco Cuoco, Vincenzo Puleo.

Η πληρωμή για τα ναρκωτικά γινόταν με μια μέθοδο που συνίστατο στην παράδοση μετρητών σε μεσάζοντα στην Ιταλία, ο οποίος φρόντιζε για την παράδοση στον προμηθευτή, παραδίδοντας τιμολόγια στους αγοραστές.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για εννέα επεισόδια εισαγωγής κοκαΐνης από την Κολομβία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τον Παναμά, συνολικού βάρους περίπου 670 κιλών και εμπορικής αξίας 25 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου