Τραγικό δυστύχημα στην Αλβανία: Οκτώ νεκροί, μεταξύ των οποίων επτά μετανάστες

Τραγικό δυστύχημα στην Αλβανία: Οκτώ νεκροί, μεταξύ των οποίων επτά μετανάστες

Την Τρίτη, ένα τραγικό δυστύχημα σημάδεψε την νοτιοανατολική Αλβανία, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε ποταμό, σκοτώνοντας και τους οκτώ επιβαίνοντες. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο κατέληξε στον ποταμό Αώο, περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Τιράνων.

Επτά από τα θύματα ήταν ύποπτοι μετανάστες, πιθανότατα από αραβικές χώρες ή την Ασία, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την Αλβανία ως οδό προς την Ιταλία ή άλλες γειτονικές χώρες. Η Αλβανία, αν και δεν αποτελεί κύρια οδό για μετανάστες, έχει δει μικρές ομάδες να διασχίζουν τα σύνορά της, με την Frontex να παρέχει υποστήριξη στην διαχείριση.

Η τραγωδία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από θλιβερά περιστατικά που πλήττουν μετανάστες στην Ευρώπη, φέρνοντας στο προσκήνιο τα επικίνδυνα μονοπάτια που ακολουθούν σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι τον Φεβρουάριο, το κοινοβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε μια συμφωνία με την Ιταλία, η οποία προβλέπει την φιλοξενία χιλιάδων αιτούντων άσυλο στην αλβανική επικράτεια.

Το δυστύχημα στην νοτιοανατολική Αλβανία αποτελεί μια τραγική υπενθύμιση των προκλήσεων και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που εφαρμόζονται στην περιοχή, ειδικότερα μετά τη συμφωνία με την Ιταλία.

Διαβάστε και:

...

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του καταυλισμού λαθρομεταναστών στην Αλβανία

Ξεκίνησαν αυτή την Παρασκευή οι εργασίες για την κατασκευή του καταυλισμού στο Gjadër, μετά τη συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας για τους μετανάστες. Οι εργασίες βρίσκονται σε πρώτη φάση, όπου αρχικά γίνονται...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου