Νομιμοποιείται το διαδικτυακό στοίχημα στην Αλβανία

Νομιμοποιείται το διαδικτυακό στοίχημα στην Αλβανία

Μετά από χρόνια λειτουργίας στο "γκρίζο" τοπίο, το διαδικτυακό στοίχημα στην Αλβανία νομιμοποιείται φέρνοντας ριζικές αλλαγές στον κλάδο.

Οι πολυσυζητημένες νομοθετικές αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ, ανοίγοντας επίσημα τις "πόρτες" ενός κερδοφόρου κλάδου για τον κρατικό προϋπολογισμό, θέτοντας παράλληλα τέρμα στην παράνομη δραστηριότητα.

Πλέον, μόνο ανώνυμες εταιρείες με έδρα την Αλβανία και εγγεγραμμένες στο CKB μπορούν να λάβουν άδεια λειτουργίας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη κεφαλαίου ύψους 40 εκατομμυρίων λεκ, η δήλωση της προέλευσής του, καθώς και η εμπειρία στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών σε τουλάχιστον 3 χώρες της ΕΕ/ΟΟΣΑ για 3 χρόνια. Επιπλέον, η εταιρεία ή ένας από τους μετόχους οφείλει να έχει έσοδα 2 δισεκατομμυρίων λεκ από τυχερά παιχνίδια το προηγούμενο έτος.

Σημαντικό μέλημα της νέας νομοθεσίας είναι η προστασία των παικτών. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργείται ένα ταμείο ύψους 120 εκατομμυρίων λεκ ή 5% των στοιχημάτων, δεσμευμένο στο Υπουργείο Οικονομικών, ως εγγύηση για τα κέρδη τους.

Παράλληλα, θεσπίζονται αυστηρά μέτρα για την διαφάνεια και τον έλεγχο των στοιχηματικών δραστηριοτήτων. Η υποχρεωτική εγγραφή στην πλατφόρμα με ταυτότητα, η πραγματοποίηση όλων των συναλλαγών μέσω τραπεζικού συστήματος και η τήρηση μητρώου παικτών για 3 χρόνια, διασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξη του κλάδου.

Διαβάστε και:

...

Επαναφέρεται το διαδικτυακό στοίχημα στην Αλβανία

Με 72 ψήφους υπέρ και 2 αποχές υπερψήφισαν οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον νόμο που επαναφέρει το διαδικτυακό στοίχημα στην Αλβανία. Η ψηφοφορία διεξήχθη σε μια θορυβώδη συνεδρίαση λόγω τη...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου