Αλβανία: Τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο δίμηνο του έτους

Αλβανία: Τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 57% το πρώτο δίμηνο του έτους

Τα τροχαία ατυχήματα εκτοξεύτηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023 στην Αλβανία. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής, 108 ατυχήματα σημάδεψαν τον δεύτερο μήνα του έτους, μια αύξηση 22,7% που προβληματίζει.

Ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των θυμάτων, με 149 άτομα να τραυματίζονται ή να χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους. Η ηλικιακή ομάδα που φαίνεται να ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων (22,2%) είναι αυτή των 45-59 ετών, ενώ η Παρασκευή αναδείχθηκε η πιο "ματωμένη" ημέρα της εβδομάδας (18,5%).

Σε αντίθεση με την Παρασκευή, η Τρίτη ήταν η πιο ήρεμη ημέρα, με μόλις 8,3% των ατυχημάτων να λαμβάνουν χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ατυχημάτων (78,7%) οφείλεται σε αστοχίες των οδηγών, ένα εύρημα που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Τέλος, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, το 25% των ατυχημάτων σημειώθηκε μεταξύ 8:00 και 12:00, θέτοντας ερωτήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της οδικής ασφάλειας κατά τις πρωινές ώρες.

Συγκριτικά με το 2023, η άνοδος στα τροχαία ατυχήματα αγγίζει το 57% στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια, με ενημερωτικές καμπάνιες, βελτίωση της οδικής υποδομής και αυστηρότερη αστυνόμευση, για να μπει φρένο στην αύξηση των ατυχημάτων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια στους δρόμους.

Διαβάστε και:

...

Αλβανία: Στα 59 εκατ. ευρώ οι εισαγωγές αυτοκινήτων από τη Νότια Κορέα

Το 2023 αποδεικνύεται ότι ήταν μια χρονιά άνθησης για τις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Κορέα, αντιστρέφοντας σημαντικά την τάση των τελευταίων ετών. Όπως προκύπτει από ανάλυση δεδομένων του INSTAT, τ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου