Ξενοδόχοι Αγίων Σαράντα διαμαρτύρονται για τη νέα κανονιστική πράξη επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων

02/03/24, 02:22
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Μέρος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στους Αγίους Σαράντα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του προς το Υπουργείο Υποδομών και Τουρισμού, σχετικά με την κανονιστική πράξη αρ. 8 ημερομηνία 28.12.2023. 

Αλβανία: Ανάκληση άδειας και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ για όσους δεν εγκαθιστούν μονάδα επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων

Η εν λόγω πράξη αφορά την επεξεργασία μολυσμένων υδάτων μέσω συστήματος συλλογής και απομάκρυνσης λυμάτων από τα υποκείμενα.

Σύμφωνα με τον Arben Çipa, επικεφαλής της ένωσης τουριστικών φορέων, το άρθρο 6 της πράξης δημιουργεί ασάφειες και προβλήματα. Ο νόμος επιβάλλει σε φορείς κοντά στη θάλασσα, χωρίς πρόσβαση σε δίκτυο αποχέτευσης, την εγκατάσταση ακριβών συστημάτων λυμάτων.

"Πρόκειται για ένα έργο ασύμφορο και ακατανόητο", τόνισε ο Çipa, υπογραμμίζοντας ότι η υποχρέωση είναι λογική μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρόσβαση σε δίκτυο αποχέτευσης.

Η κανονιστική πράξη δεν διευκρινίζει ποιες κατηγορίες επηρεάζονται, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

Σε επιστολή του προς το Υπουργείο, ο Çipa απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση της πράξης και σαφής οριοθέτηση των επηρεαζόμενων φορέων.

"Εάν δεν αλλάξει κάτι, η κοινότητα θα στραφεί στο Δικαστήριο", δήλωσε ο Çipa.

Η δυσαρέσκεια των ξενοδόχων έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στους Αγίους Σαράντα και τα Εξαμίλια.

Αλβανία: 90 ημέρες προθεσμία στις παραλιακές επιχειρήσεις για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας μολυσμένων υδάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: