Κύμα ληστειών από Αλβανούς στο Λονδίνο: Στόχος τα πολυτελή ποδήλατα

Κύμα ληστειών από Αλβανούς στο Λονδίνο: Στόχος τα πολυτελή ποδήλατα

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, Αλβανικές συμμορίες έχουν συντάξει λίστες με πολυτελή ποδήλατα αξίας χιλιάδων λιρών στο εύπορο Λονδρέζικο πάρκο Regent's Park, με σκοπό να τα κλέψουν. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί κύμα ληστειών, μεταξύ 5 και 7 το πρωί, με θύματα ποδηλάτες που χρησιμοποιούν το πάρκο πριν επιτραπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Αρκετές βρετανικές οργανώσεις ποδηλάτων ετοιμάζουν επιστολή προς τον επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, Sir Mark Rowley, ζητώντας την αύξηση των περιπολιών στην περιοχή. Τα μέσα ενημέρωσης μεταφέρουν ότι η αστυνομία ενημέρωσε τα θύματα πως τις επιθέσεις πραγματοποιεί Αλβανική συμμορία, η οποία στέλνει τα κλεμμένα αντικείμενα στη Ρωσία, παρακάμπτοντας τα κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η ομάδα "Regent's Park Cyclists" δήλωσε ότι περισσότερες από 30 ποδηλατικές λέσχες, με πάνω από 5.000 μέλη, έχουν λάβει οδηγίες να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

"Οι δράστες ψάχνουν πραγματικά για συγκεκριμένα άτομα. Δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας, αφαιρούν τις πινακίδες από τα ποδήλατά τους και φορούν κουκούλες. Είναι ξεκάθαρα οργανωμένοι", δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας "Regent's Park Cyclists", Sean Epstein.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου