Αλβανία: Οι πρώτες εικόνες από την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κουτσόβα

Αλβανία: Οι πρώτες εικόνες από την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στην Κουτσόβα

Με λίγες μέρες να απομένουν μέχρι τα εγκαίνια, οι εργασίες στη βάση της Κούτσοβας ολοκληρώνονται με γοργούς ρυθμούς, μετατρέποντάς την σε τακτική βάση του ΝΑΤΟ.

Αποκλειστικά από αυτή τη βάση, όπου δημοσιεύονται για πρώτη φορά εικόνες των προετοιμασιών και των εργασιών, ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Υποστράτηγος Ντίμο, εξηγεί τα βήματα που έχουν ακολουθηθεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Υποστράτηγο Ντίμο, η μετατροπή της βάσης σε τακτική βάση της Συμμαχίας αποφασίστηκε από το αλβανικό κράτος και το ΝΑΤΟ το 2018, ενώ από τις 4 Μαρτίου του τρέχοντος έτους θα είναι πλήρως λειτουργική.
"Το 2021 σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθούν οι επενδύσεις για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της βάσης της Κουτσόβας. Ήδη σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της υλοποίησης 3 σημαντικών έργων όπως η περίφραξη και το σύστημα ασφαλείας, καθώς και η περιμετρική προστασία της βάσης. Περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν από το ΝΑΤΟ και πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από την αλβανική κυβέρνηση", εξηγεί ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Υποστράτηγος Ντίμο εξηγεί επίσης τις λειτουργίες που θα επιτελεί η βάση αυτή.

"Βρισκόμαστε στο τέλος όλων των εργασιών για την εκπαίδευση των στρατευμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας σε αυτή τη βάση. Αλλά όχι μόνο αυτό, αεροσκάφη και στρατιώτες του ΝΑΤΟ μπορούν να φιλοξενηθούν, να εκπαιδευτούν και να απογειωθούν από τη βάση της Κουτσόβας, η οποία είναι ήδη μια τακτική αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ."

Η τακτική βάση του ΝΑΤΟ στην Κουτσόβα θα συμβάλει θετικά και στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του διαμερίσματος του Μπερατίου.

"Η κατασκευή της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην Κούτσοβα έχει εξαιρετικό αναπτυξιακό αντίκτυπο στην κοινότητα και σε ολόκληρη την περιοχή του διαμερίσματος του Μπερατίου", αναφέρει ο Υποστράτηγος Ντίμο.

Η Αεροπορική Βάση Κουτσόβας θα εγκαινιαστεί στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμένο σχεδιασμό. Στην τελετή θα συμμετάσχουν υψηλοί εκπρόσωποι του αλβανικού κράτους, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Δείτε εικόνες από τη νατοϊκή βάση παρακάτω:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου