3 συλληφθέντες στην Κρυσταλλοπηγή: Προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με 29.000 ευρώ "μαύρα"

3 συλληφθέντες στην Κρυσταλλοπηγή: Προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με 29.000 ευρώ "μαύρα"

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα της Κρυσταλλοπηγής εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 29.000 ευρώ που δεν δηλώθηκε νόμιμα κατά την έξοδο από την Αλβανία. Παράλληλα, συνελήφθη ένας 41χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να κατείχε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, ενώ κατηγορήθηκαν και δύο ακόμη άτομα που ταξίδευαν μαζί του.

Με βάση την ανάλυση κινδύνου, το όχημα τύπου "Wagen Turan" στο οποίο επέβαιναν ο Ε.Ι., 41 ετών, ο Μ.Ι., 23 ετών και η Λ.Ι., 20 ετών, κάτοικοι Κορυτσάς, με κατεύθυνση προς την Ελλάδα, πέρασε για έλεγχο στη δεύτερη γραμμή εξόδου. Κατά τον έλεγχο των αποσκευών τους, βρέθηκε συνολικό ποσό 29.000 ευρώ που δεν είχε δηλωθεί νόμιμα, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου φέρεται να ανήκε στον Ε.Ι., ο οποίος το είχε μοιράσει με τους άλλους δύο για να αποφύγει την υποχρέωση δήλωσης κατά τη διάβαση των συνόρων.

Μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες, το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η οποία κίνησε διαδικασία σε βάρος των τριών πολιτών για το αδίκημα της "Μη δήλωσης χρημάτων και αντικειμένων αξίας στα σύνορα".

"Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου της Γενικής Εισαγγελίας Κορυτσάς για περαιτέρω ενέργειες", αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου