Ποιος ήταν ο επικίνδυνος Αλβανός που συνελήφθη πρόσφατα στην Αθήνα;

Ποιος ήταν ο επικίνδυνος Αλβανός που συνελήφθη πρόσφατα στην Αθήνα;

Επιχείρηση πάταξης μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες που δρούσαν στην Αθήνα εξαπέλυσε αυτή την Παρασκευή η ελληνική αστυνομία. Δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα για συμμετοχή στην ελληνοαλβανική εγκληματική ομάδα που είναι γνωστή ως «LIONS». Σε χειροπέδες κατέληξε ένας 19χρονος Αλβανός με καταγωγή από το Φιέρι, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Bledi Alushi.

Αν και σε πολύ νεαρή ηλικία, ο Alushi είναι ύποπτος για μια σειρά εγκληματικών πράξεων. Η συμμορία κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον Σπαρτάκ Λάτο, ο οποίος ήταν μαζί με τον Δημήτριο Λάτο, τη Μαρία Λάτο, την Κριστίνα Τσακίρη και ένα παιδί 1 έτους. Ο Λάτο ακινητοποιήθηκε στην οδό «Λένορμαν» και μια ομάδα 7 ατόμων σταμάτησε το όχημα και κατέβηκε από τον οδηγό που τον χτύπησε με σκληρά αντικείμενα.

Ως συμμέτοχος αναγνωρίστηκε από τις κάμερες και ο 19χρονος από την Αλβανία. Ο νεαρός δρούσε μαζί με τον Έλληνα φίλο του, τον 24χρονο Έλληνα Νεκτάριο Καρακάλιο, ο οποίος είναι επίσης εγκληματικό στοιχείο της συμμορίας «LIONS». Ο Καρακάλιοςσυνελήφθη μαζί με τον 19χρονο σε ελέγχους που οργάνωσε η ελληνική αστυνομία σε πολλά σπίτια που χρησίμευαν ως εγκληματικές βάσεις της συμμορίας.

Επίσης, ο Καρακάλιος και ο 19χρονος Αλβανός επιχείρησαν να σκοτώσουν τον βαριά τραυματισμένο Χρήστο Π. Λουκά. Οι Bledi Alushi και Νεκτάριος Καρακάλιος φέρονται να πυροβολούν στο Bar Restaurant VENUS ιδιοκτησίας Pëllumb Hasani από την Babica της Αυλώνας, στις οδούς «Παρασκευοπούλου» και «Γιάνναρη» στα Πατήσια. Το γεγονός αυτό συνέβη στις 09.01.2024.

Κατά τους ελέγχους στις βάσεις της συμμορίας, κατασχέθηκαν όχημα τύπου «Jeep Renegade», 2 πιστόλια, 1 σιγαστήρας, 1 χτένα πιστολιού, 68 φυσίγγια διαφορετικού διαμετρήματος, 3460 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο. Σε ένα από τα διαμερίσματα οι αστυνομικοί βρήκαν και συνέλαβαν τον 65χρονο Αλβανό Ίμπρο Τσίκο, ο οποίος δεν είναι ύποπτος για σύνδεση με τη συμμορία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου