Εκουαδόρ: 2,3 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν από εγκληματική οργάνωση που διοικούσε Αλβανός (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκουαδόρ: 2,3 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν από εγκληματική οργάνωση που διοικούσε Αλβανός (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχείρηση κατά της αλβανικής μαφίας έχει αναπτυχθεί σε Εκουαδόρ και Ισπανία, όπου αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περίπου 30 άτομα.

Δείτε πλάνα που ανήρτησε η αστυνομία του Εκουαδόρ:

Η El Universo γράφει ότι οι συλληφθέντες είχαν σχέση με εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που διευθύνει ο Αλβανός Dritan.G.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκαν 57 έλεγχοι σε Εκουαδόρ και Ισπανία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων «Pampa» και «Gran Fenix 13».

Στο Εκουαδόρ έγιναν παρεμβάσεις σε Guayas, El Oro, Santa Elena, Cotopaxi, Pichincha και Azuay, ενώ στην Ισπανία στη Βαρκελώνη, τη Μάλαγα, τη Marbella και τη Βαλένθια. Συνολικά συνελήφθησαν 30 άτομα, εκ των οποίων τα 12 στην Ισπανία. Οι συλληφθέντες είναι Ισπανοί, Αργεντινοί, Κολομβιανοί και Κινέζοι.

Σύμφωνα με τις έρευνες, επικεφαλής αυτής της οργάνωσης ήταν ο Αλβανός Dritan G., ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις παραγγελίες στα εργαστήρια παραγωγής κοκαΐνης στην Κολομβία μέχρι τον συντονισμό της πώλησης στην Ευρώπη.

Για αυτό, η οργάνωση είχε τη συνεργασία πολλών ανθρώπων που βοήθησαν στο συντονισμό της μεταφοράς στα σύνορα με τον Ισημερινό και συγκεκριμένα στην επαρχία Carchi.

Από εκεί, το παράνομο φορτίο πιστεύεται ότι οδήγησε στη στεριά προς τα κέντρα επιχειρήσεων στις επαρχίες Cotopaxi, Los Ríos και Guayas, όπου συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες παράνομων ουσιών.

Σύμφωνα με έρευνες, η οργάνωση έστελνε κοντέινερ με νόμιμα εμπορεύματα (μπανάνες) για τη μεταφορά ναρκωτικών σε Βέλγιο, Ολλανδία, Τουρκία και Αλβανία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής στην επιχείρηση Gran Fénix έχουν κατασχεθεί:

  • 2 τόνοι, 377 κιλά ναρκωτικά
  • 450.000 ευρώ
  • 10 πυροβόλα όπλα
  • 25 οχήματα
  • 22 περιουσιακά στοιχεία.
  • 27 κινητά

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου