Ισπανία: Δύο Αλβανοί διατηρούσαν χασισοφυτεία με 940 δενδρύλλια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ισπανία: Δύο Αλβανοί διατηρούσαν χασισοφυτεία με 940 δενδρύλλια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πράκτορες της Ισπανικής Αστυνομίας συνέλαβαν δύο Αλβανούς, 20 και 29 ετών, στη Γκάντια, αφού εξάρθρωσαν φυτεία μαριχουάνας σε σπίτι στην Cullera.

Οι πράκτορες ανακάλυψαν 940 φυτά μαριχουάνας με συνολικό βάρος σχεδόν 190 κιλά, 42 λαμπτήρες LED, επτά συμπιεστές κλιματισμού, έξι διαχωριστικά, αεραγωγούς και αγωγούς εξαγωγής, φίλτρα αέρα και μετρητές θερμοκρασίας και υγρασίας, καθώς και διάφορα εφέ που μπορούν για την ανάπτυξη των φυτών.Η έρευνα, που διεξήχθη από τη Μονάδα Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος -UDYCO- της Ταξιαρχίας Τοπικής Δικαστικής Αστυνομίας Gandia, ξεκίνησε όταν οι πράκτορες έμαθαν ότι ένα σπίτι στο Cullera θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαστήριο ταχείας καλλιέργειας φυτών μαριχουάνας.

Αφού τοποθέτησαν μια συσκευή παρακολούθησης κοντά στο ακίνητο, οι πράκτορες διαπίστωσαν ότι από αυτήν προερχόταν μια έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά αυτής της ουσίας. Ομοίως, παρατήρησαν πώς το σπίτι είχε μια παραμελημένη όψη, χωρίς ορατά σημάδια κατοίκησης, αν και το σούρουπο, μέσα από τα στόρια, μπορούσε να δει κανείς ένα κίτρινο φως να πηγάζει από αυτό.

Μετά την έρευνα, οι πράκτορες διαπίστωσαν ότι το ακίνητο είχε παράνομη σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο, καταγράφοντας υψηλές απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας στον μετασχηματιστή που τροφοδοτούσε την περιοχή όπου βρισκόταν.

Με επαρκή στοιχεία και αφού ζήτησαν ένταλμα εισόδου, οι πράκτορες UDYCO της Gandia, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία Cullera, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι όπου βρήκαν μια καμουφλαρισμένη φυτεία μαριχουάνας στο υπόγειο, η πρόσβαση στην οποία γινόταν μόνο μέσω μιας τρύπας στο μπάνιο.

Επίσης, οι ένοικοι, δύο άνδρες επιφορτισμένοι με την καλλιέργεια και τη συντήρηση της φυτείας, συνελήφθησαν ως ύποπτοι δράστες του αδικήματος κατά της δημόσιας υγείας και της απάτης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου