Διαμαρτυρία αγροτών σε Κορυτσά και Πόγραδετς (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμαρτυρία αγροτών σε Κορυτσά και Πόγραδετς (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγρότες και συλλέκτες αναγκάστηκαν να βγουν σε διαμαρτυρία σήμερα το πρωί του Σαββάτου, καθώς τα προϊόντα τους έχουν μείνει απούλητα.

Διαδηλώνουν στον άξονα Κορυτσάς - Πόγραδετς για τα μήλα που έχουν μείνει σε απόθεμα. Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής έχει μείνει απούλητο, γιατί τα μήλα που προέρχονται από την εισαγωγή είναι σε χαμηλότερη τιμή.

Οι αγρότες του χωριού Ζβιρίνια λένε ότι τα μήλα τους έχουν μείνει απούλητα λόγω της εισαγωγής μήλων κυρίως από τη Σερβία.

Περίπου 15.000 τόνοι μήλων έχουν μείνει απούλητα στα ψυγεία της νοτιοανατολικής χώρας και ο λόγος, σύμφωνα με τους μεγαλοσυλλέκτες αυτού του φρούτου, είναι η συλλογή που γινόταν σε ακριβή τιμή την εποχή, καθώς και η εισαγωγή των μήλων.

Φαίνεται ότι οι μηλοσυλλέκτες και οι αγρότες δεν περιμένουν πολλά από την κυβέρνηση και τους φορείς της για στήριξη, καθώς έχουν καταφύγει σε διαμαρτυρίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις με τον Νομάρχη της Κορυτσάς και τον Υφυπουργό Γεωργίας, από όπου έχουν λάβει υποσχέσεις αλλά όχι άμεση λύση στους προβληματισμούς τους.

...

Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι στην Αλβανία για τις τιμές του γάλακτος

Σε μια νέα και σημαντική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα στην Αλβανία, αγρότες που εκτρέφουν αιγοπρόβατα για γάλα οργανώνουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Αυτή η κίνηση προκλήθηκε από τη δραστική μείωση των...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου