Έκδοση πρώην Αλβανού αστυνομικού από τη Γαλλία που ευνοούσε την καλλιέργεια ναρκωτικών σε διοικητική ενότητα στη Χιμάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκδοση πρώην Αλβανού αστυνομικού από τη Γαλλία που ευνοούσε την καλλιέργεια ναρκωτικών σε διοικητική ενότητα στη Χιμάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Αλβανία εκδόθηκαν 2 Αλβανοί πολίτες που συνελήφθησαν από τις αλβανικές αρχές. Πρόκειται για τον Kastriot Piroli, πρώην διευθυντή του Κτηματολογίου Κουρμπίνι και έναν πρώην αστυνομικό από την Αυλώνα, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας.

Ο 52χρονος Πιρόλι καταδικάστηκε από το Δικαστήριο του Κουρμπίν σε κάθειρξη 5 ετών για το ποινικό αδίκημα της «Κατάχρησης καθήκοντος», που διαπράχθηκε σε συνεργασία.

Από την άλλη, ο πρώην αστυνομικός Ι. Ι., 42 ετών, κάτοικος Αυλώνας, κατηγορείται ότι την περίοδο που ήταν στην Αστυνομική Διεύθυνση στη διοικητική ενότητα Hore του δήμου Χιμάρας, ευνόησε διάφορους πολίτες για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Σε βάρος του έχει εκχωρηθεί μέτρο ασφαλείας «σύλληψη στη φυλακή».

Ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας:

Συνεχίζεται η συνεργασία με τις διεθνείς αρχές επιβολής του νόμου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολιτών που δηλώνονται διεθνώς καταζητούμενοι.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τις διωκτικές αρχές στη Γαλλία, εκδίδονται στην Αλβανία 2 Αλβανοί πολίτες που συνελήφθησαν στη Γαλλία, μετά από πληροφορίες της Κρατικής Αστυνομίας και ανταλλαγή τους, με την Ιντερπόλ Λυών, μέσω της Ιντερπόλ Τιράνων.

Ο ένας από αυτούς τους πολίτες καταδικάστηκε από το Δικαστήριο του Κουρμπίν, με 5 χρόνια φυλάκιση, για κατάχρηση εξουσίας, ενώ ο άλλος κατηγορείται από το Δικαστήριο της Αυλώνας, για το ίδιο ποινικό αδίκημα.

Οι δομές της Κρατικής Αστυνομίας, μετά από συνεργασία με διεθνείς αρχές επιβολής του νόμου, για την ανταλλαγή πληροφοριών, με στόχο την πάταξη εγκληματικών ενεργειών και τη σύλληψη πολιτών που καταζητούνται διεθνώς, αντάλλαξαν πληροφορίες με Γάλλους ομολόγους τους για τον εντοπισμό 2 Αλβανών πολιτών σε διεθνή αναζήτηση.

Η συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών με την Interpol Lyon, μέσω της Interpol Tirana, έχει οριστικοποιηθεί με τη σύλληψη στη Γαλλία και την έκδοση στην Αλβανία αυτών των 2 πολιτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου