Αλβανός έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα στην Ελλάδα και τα πουλούσε με παραποιημένα στοιχεία στην Αλβανία

Αλβανός έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα στην Ελλάδα και τα πουλούσε με παραποιημένα στοιχεία στην Αλβανία

Τουλάχιστον εννέα πανάκριβα αυτοκίνητα είχε κλέψει από την ελληνική επικράτεια ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τα περνούσε με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας στην πατρίδα του για να πωληθούν στην γειτονική χώρα ή και σε άλλες ευρωπαϊκές.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν τώρα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, αν και ο 31χρονος είχε συλληφθεί σε περιοχή της Φλώρινας στις 31 Μαρτίου του 2023, όταν επιχείρησε να εξάγει από τη χώρα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή 20 ημέρες πριν στην Ασφάλεια Παλλήνης. Μαζί του είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών και ένας 43χρονος ομοεθνής συνεργός του, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο και είχαν κατασχεθεί 2.510 ευρώ και 37.500 αλβανικά λεκ.

Μετά από πολύμηνη έρευνα των Ελλήνων αστυνομικών σε συνεργασία με τις αλβανικές αρχές, προέκυψε πλέον ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ο 31χρονος ήταν «εγκέφαλος» μιας σειράς κλοπών. Συγκεκριμένα, είχε κλέψει συνολικά εννέα Ι.Χ. αυτοκίνητα αξίας περίπου 30.000 ευρώ το καθένα, στα οποία είχε βάλει πλαστές πινακίδες, είχε πλαστογραφήσει τις άδειες κυκλοφορίας και είχε παραποιήσει τους αριθμούς πλαισίου για να τα εξάγει στην πατρίδα του, με τη συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες τους να φτάνει τα 300.000 ευρώ.

Από τα εννέα οχήματα που εξακριβώθηκε μέχρι στιγμής ότι φυγαδεύτηκαν στην Αλβανία, επτά εντοπίστηκαν από τις τοπικές αρχές και κατασχέθηκαν και τα άλλα δυο αναζητούνται. Σε βάρος του 31χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Πρώτο Θέμα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου