Αλβανία: 2 ελικόπτερα Merli MK4 του Βρετανικού Ναυτικού στα πλαίσια άσκησης μεταξύ των δύο χωρών

Αλβανία: 2 ελικόπτερα Merli MK4 του Βρετανικού Ναυτικού στα πλαίσια άσκησης μεταξύ των δύο χωρών

Για την ανάδειξη συνεργασίας μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, δύο μαχητικά ελικόπτερα «Merli MK4» του Βρετανικού Βασιλικού Στόλου έφτασαν στα Τίρανα το πρωί της Κυριακής.

Φέτος σηματοδοτεί τη 15η επέτειο από την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και η Μεγάλη Βρετανία, μαζί με τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν σημαντική δύναμη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, λέει ο Διοικητής της Task Force των Αμφιβίων Δυνάμεων στο Βασιλικό Ναυτικό. Διοικητής Σαμ Στέφενς.

«Το Βασιλικό Ναυτικό είναι εδώ σήμερα, είμαστε μέρος της Ομάδας Παράκτιας Αντίδρασης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ομάδα αποτελείται από δύο βοηθητικά σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σήμερα στα νερά σας. Επίσης, όπως είδατε, είμαστε με τα ελικόπτερα Merlin MK4 που απογειώθηκαν από το πλοίο μας και πέταξαν πάνω από τα Τίρανα σήμερα. Πλέουμε στην ανατολική Μεσόγειο, είμαστε εδώ για να εδραιώσουμε την ισχυρή και πολύ σημαντική σχέση που έχουμε με τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις που συμπληρώνουν 15 χρόνια στο ΝΑΤΟ αλλά έχουμε επίσης 10 χρόνια στενής συνεργασίας μαζί σας όπως είναι η άσκηση που ονομάζεται «"Αλβανικό Λιοντάρι"».

Ο Ταξίαρχος Ilir Xhebezhia, Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, δήλωσε ότι οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις προετοιμάζονται εντατικά για την εκτεταμένη εκπαίδευση μαζί με τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις, από τις ισχυρότερες στον κόσμο σήμερα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Xhebezhia είπε ότι η Αλβανία είναι μια από τις πιο ειρηνικές χώρες στα Βαλκάνια και ότι το επίκεντρο είναι η προώθηση των αξιών των Συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου