Η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο

Η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο

Ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο, η Γερμανία θα αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεών της που βρίσκονται εκεί ως μέρος της KFOR.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου, είναι γνωστό ότι το γερμανικό σώμα πεζικού θα προσγειωθεί την άνοιξη.

Από τους 80 Γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Κοσσυφοπέδιο ως μέρος της KFOR, ο αριθμός τους θα αυξηθεί στους 300 μαζί με το προσωπικό υποστήριξης.

Για το θέμα αυτό μίλησε και ο Γερμανός στρατηγός Bernd Schutt, ο οποίος είπε ότι επιπλέον γερμανικά στρατεύματα θα αποβιβαστούν στο Κοσσυφοπέδιο την άνοιξη.

«Την άνοιξη θα στείλουμε έναν επιπλέον λόχο πεζικού σε δράση», είπε ο υποστράτηγος Schutt.

Δίνοντας λεπτομέρειες για τις πρόσθετες δυνάμεις που θα έρθουν στο Κοσσυφοπέδιο, ο Σουτ είπε ότι θα κάνουν περιπολίες, καθήκοντα ασφαλείας και, εάν χρειαστεί, αποκλιμάκωση, σε περίπτωση ταραχών και διαμαρτυριών.

«Το χαρτοφυλάκιο καθηκόντων τους περιλαμβάνει περιπολίες, καθήκοντα ασφαλείας και, εάν είναι απαραίτητο, αποκλιμάκωση κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και ταραχών», εξήγησε ο αντιστράτηγος Schütt.

Η «Bundeswher» ανακοινώνει επίσης ότι η προσθήκη γερμανικών στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, στα κεντρικά γραφεία της KFOR, έτυχε μεγάλης αποδοχής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου