Επεκτείνεται στην Πρίστινα η Albawings

Επεκτείνεται στην Πρίστινα η Albawings

Ο αλβανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Albawings θα δημιουργήσει βάση στο αεροδρόμιο της Πρίστινα αυτόν τον μήνα και θα εισαγάγει σταδιακά πτήσεις σε έντεκα προορισμούς. Η κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας να εξερευνήσει εναλλακτικές αγορές, καθώς αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου ανταγωνισμό στη βάση της στα Τίρανα, όπου η Wizz Air και η Ryanair έχουν επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητές τους.

Η Albawings έχει λάβει άδεια από την Πρίστινα να δραστηριοποιείται σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές ως ξένος αερομεταφορέας. Η πλειοψηφία των νέων δρομολογίων της Albawings θα είναι στη Γερμανία, ενώ ένας προορισμός το καθένα θα είναι τα δρομολόγια προς Βέλγιο, Ιταλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο και Σουηδία.


Επί του παρόντος, η διαθεσιμότητα για τις περισσότερες πτήσεις είναι μηδενική στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζονται ως sold out στον ιστότοπο της Albawings, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Η εξέλιξη έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου οι κάτοχοι διαβατηρίων του Κοσσυφοπεδίου απέκτησαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ελβετία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία, για παραμονή έως και ενενήντα ημερών. Τα ταξίδια χωρίς βίζα αναμένεται να δημιουργήσουν σημαντική αύξηση επιβατών στο αεροδρόμιο της Πρίστινα φέτος. Τις πρώτες ημέρες του 2024, περίπου 10.000 επιπλέον επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Albawings διαθέτει ένα στόλο τριών αεροσκαφών Boeing 737-400 με 188 θέσεις. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 από τα Τίρανα κυρίως σε πόλεις της Ιταλίας. Ο αερομεταφορέας έχει επηρεαστεί από σημαντικό ανταγωνισμό από τη Wizz Air, η οποία άνοιξε μια βάση στα Τίρανα το 2020, και τη Ryanair που ξεκίνησε πάνω από δώδεκα δρομολόγια προς την αλβανική πρωτεύουσα στα τέλη του περασμένου έτους. Η αεροπορική εταιρεία ήταν ακόμα η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των Τιράνων πέρυσι, με βάση τη διαθέσιμη χωρητικότητα θέσεων, μετά τη Wizz Air.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου