O σιδηρόδρομος που θα συνδέει το Κόσοβο με την Αλβανία

17/01/24, 13:47
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Ο Υπουργός Υποδομών του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι υπάρχει διμερής συμφωνία για τη διαδρομή από την οποία θα διέρχεται ο σιδηρόδρομος που συνδέει το Κόσοβο με την Αλβανία.

«Ο σιδηρόδρομος Πρίστινα-Δυρράχιο, ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο προχωρά ολοένα και περισσότερο καθημερινά και αφού ξεκινήσει η διαδικασία της μελέτης σκοπιμότητας, θα ξεκινήσουν εντατικές εργασίες για την υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής για το έθνος» έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο σιδηρόδρομος που θα συνδέει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να περάσει εν μέρει στην τροχιά όπου θα κατασκευαστεί ο σιδηρόδρομος Vorë-Hani i Hoti.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι ο σιδηρόδρομος Αλβανίας-Κοσόβου θα περάσει από τη Σκόδρα, την Γκιάκοβα και τελικά στην Πρίστινα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι μια λύση που πολύ επιθυμεί η πλευρά του Κοσσυφοπεδίου.

«Επικοινωνήσαμε επίσης με το Κοσσυφοπέδιο για την πρόοδο του σιδηροδρομικού έργου Δυρράχιο-Πρίστινα. Θα υπάρξει αλλαγή της γραμμής που θα περνά από τη Σκόδρα προς τη Γκιάκοβο και την Πρίστινα και αυτή είναι μια πολύ επιθυμητή λύση από την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Ράμα. 

Οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας ξεπέρασαν τα 440 εκατ. ευρώ το 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: