Θύμα ξυλοδαρμού στο Μαυροβούνιο: «Μας επιτέθηκαν επειδή είχαμε αλβανική σημαία στο αυτοκίνητο»

Θύμα ξυλοδαρμού στο Μαυροβούνιο: «Μας επιτέθηκαν επειδή είχαμε αλβανική σημαία στο αυτοκίνητο»

Συνελήφθησαν 5 από τους 8 επιτιθέμενους.

Ένας από τους Αλβανούς που ξυλοκοπήθηκαν στο Μαυροβούνιο, δήλωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς συνέβη το περιστατικό, ομολογώντας ότι είχαν αλβανική σημαία στον καθρέφτη του οχήματος με το οποίο ταξίδευαν και οι κύριες υποψίες είναι ότι η βία εναντίον τους, από τους ήδη ταυτοποιημένους Μαυροβούνιους πολίτες προήλθε λόγω αυτής της σημαίας.

«Κατεβήκαμε από το πλοίο και πήραμε το αυτοκίνητό μας. Ακολουθήσαμε το δρόμο χωρίς προβλήματα προς την πόλη Χέρσεγκ Νόβι στο Μαυροβούνιο. Σταματήσαμε εκεί για μια στιγμή γιατί είχαμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Μόλις σταματήσαμε, μια ομάδα ανθρώπων ήρθε και χτύπησε το όχημα. Βγήκαμε έξω γιατί δεν καταλάβαμε τι γινόταν και μας χτύπησαν και μας κακοποιούσαν σωματικά χωρίς λόγο και αιτία. Επικοινωνούσαμε με πολύ χαμηλούς τόνους μέσα στο αυτοκίνητο και δεν υπήρχε κανένας λόγος, καμία πρόκληση από μέρους μας. Μόλις βγήκαμε από το αυτοκίνητο, μας χτύπησαν και αυτοί και μετά έφυγαν. Στο όχημά μου, έχω μια αλβανική σημαία στον καθρέφτη, είναι μια μικρή σημαία. Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο λόγος μιας και το όχημα έχει γερμανικές και όχι αλβανικές πινακίδες.

Έχουμε δώσει τις καταθέσεις μας στην αστυνομία του Μαυροβουνίου καθώς δεν υπήρχε λόγος να μας κακοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο. Λάβαμε κάποια φάρμακα σε ένα νοσοκομείο στο Μαυροβούνιο και μετά τις δηλώσεις ήρθαμε πρόθυμα στην Αλβανία. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ το αλβανικό κράτος. Έχω ένα ευχαριστώ για τον Υπουργό Εσωτερικών, Taulant Balla, που μας στήριξε πολύ.

Ευχαριστώ επίσης την Αλβανική Πρεσβεία στο Μαυροβούνιο που μας στήριξε κάθε στιγμή, την αλβανική αστυνομία που ήταν κοντά μας και μας συνόδευε, καθώς και το νοσοκομείο της Σκόδρας για την ετοιμότητά τους. Αυτό που ζητήσαμε είναι να διαλευκανθεί το περιστατικό και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», είπε.

Συνελήφθησαν οι 5 από τους 8 υπεύθυνους για την υπόθεση. Άλλοι 3 ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου