Τίρανα: 81,2 εκατ. ευρώ συμφωνία με Γερμανία για την ανάπτυξη της πράσινης μετακίνησης

Τίρανα: 81,2 εκατ. ευρώ συμφωνία με Γερμανία για την ανάπτυξη της πράσινης μετακίνησης

Ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας, Ervin Mete, Δήμαρχος Τιράνων, Erion Veliaj και η Διευθύντρια της KfW στην Αλβανία, Brit Horschke υπέγραψαν τις Συμφωνίες Χρηματοδότησης για το Πρόγραμμα Πράσινης Μετακίνησης στα Τίρανα με δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τράπεζας Ανάπτυξης KfW, καθώς και επιχορήγηση 31,2 εκατομμυρίων ευρώ, από το Ταμείο Επενδύσεων για την Δυτικών Βαλκανίων (WBIF) για το σκοπό αυτό.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του έργου είναι 110,37 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο της χρηματοδότησης θα καλυφθεί από τον Δήμο Τιράνων, ύψους 29,17 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση ενός συστήματος ταχείας διέλευσης λεωφορείων (Bus-Rapid Transit-BRT), με χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων με μπαταρία σε τρεις γραμμές μεταφοράς στα Τίρανα (Unaza, Tirana e Re, Kombinat-Kinostudio).

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό θα συμβάλει στην προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος, καθώς και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου