Η Αλβανία θα στείλει επιπλέον στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο

Η Αλβανία θα στείλει επιπλέον στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο

Η Αλβανία θα στείλει επιπλέον στρατεύματα στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο. Η προσθήκη στρατευμάτων της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο συμβαίνει ιδιαίτερα μετά το επεισόδιο στις 24 Σεπτεμβρίου στη Banjska, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

...

Ανάπτυξη δυνάμεων της KFOR μετά την προειδοποίηση Κούρτι

Λίγο αφότου ο Πρωθυπουργός Albin Kurti προειδοποίησε ότι ο Ραντόιτσιτς προετοιμάζει νέες επιθέσεις κατά του Κοσσυφοπεδίου, η αποστολή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο δημοσίευσε φωτογραφίες Αμερικανών σ...

Ο πρέσβης της Αλβανίας στο Κοσσυφοπέδιο, Petrit Malaj, μιλώντας για την κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο, τονίζει ότι ο κίνδυνος νέας επίθεσης από τη Σερβία μπορεί να είναι μόνιμος. Ο Πρέσβης Malaj είπε ότι επί του παρόντος ο αριθμός των Αλβανών στρατιωτών στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο είναι πάνω από 100.

«Έχουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό στρατιωτών, στην πραγματικότητα έχουμε πάνω από 100 στρατιώτες στην Πέγια και στη διοίκηση της KFOR. Είχα μια συνάντηση με τον διοικητή της KFOR και η Αλβανία υποστηρίζει πάντα την άποψη ότι η KFOR πρέπει να ενισχύσει την παρουσία της και να είναι παρούσα όπου θέλει στο Κοσσυφοπέδιο για να εκτελέσει την αποστολή της για την ασφάλεια και την ειρήνη, όλων των πολιτών στο Κοσσυφοπέδιο.

Νομίζω ότι η KFOR το κάνει αυτό, έχει αυξήσει τις δυνάμεις της και η παρουσία της στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα γίνεται πιο αισθητή. Θα φέρουμε ξανά στρατεύματα του χρόνου.

Έτσι, την επόμενη χρονιά, η Αλβανία θα φέρει επιπλέον στρατεύματα στην KFOR για να είναι πάντα εντός των υποχρεώσεών της ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και ισχυρός σύμμαχος της Δύσης. Θα φέρουμε άλλες 40 δυνάμεις του χρόνου», αναφέρει ο Malaj.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου