Σιδηρόδρομος Δυρράχιο - Τίρανα: Υπεγράφη η συμφωνία για τη μελέτη σκοπιμότητας με τη νικήτρια εταιρεία

Σιδηρόδρομος Δυρράχιο - Τίρανα: Υπεγράφη η συμφωνία για τη μελέτη σκοπιμότητας με τη νικήτρια εταιρεία

Η σύμβαση με τη νικήτρια εταιρεία που θα εκπονήσει τη μελέτη σκοπιμότητας για τον σιδηρόδρομο Δυρραχίου-Τίρανα έχει ήδη υπογραφεί και η τελική του αξία είναι περίπου 202 εκατομμύρια λεκ ή περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Η συγχώνευση των εταιρειών «ILF Consulting Engineers Austria GmbH & ABKONS» ανακηρύχθηκε νικήτρια πρόσφατα, καθώς η διαδικασία χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων και στη συνέχεια προκηρύχθηκε εκ νέου. Η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης αυτής μεταξύ των Αλβανικών Σιδηροδρόμων και της νικήτριας εταιρείας είναι 14 μήνες, στο τέλος των οποίων θα υποβληθεί η μελέτη.

Το κατά προσέγγιση κόστος του σιδηροδρόμου Δυρράχιο-Πρίστινα υπολογίζεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η γραμμή θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας.

...

356 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει σιδηροδρομικό έργο που θα συνδέει την Αλβανία με ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα

Ο Αλβανικός Σιδηρόδρομος ενημέρωσε τα στοιχεία για το έργο Vorë-Hani i Hotit, αναφέροντας ότι η πιο πιθανή ημερομηνία που θα ανοίξει ο διαγωνισμός για την κατασκευή είναι οι αρχές Ιουλίου 2023. Η συνο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου