Τίρανα: 18 εκατ. ευρώ για την ανέγερση κέντρου αποκατάστασης ανηλίκων

Τίρανα: 18 εκατ. ευρώ για την ανέγερση κέντρου αποκατάστασης ανηλίκων

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων η διαδικασία ανέγερσης ιδρύματος εκπαίδευσης και αποκατάστασης ανηλίκων με οριακό κονδύλι 1,94 δισ. λεκ ή περίπου 18 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Φαίνεται ότι ένας από τους φορείς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, από τους τέσσερις συνολικά, δεν συμφώνησε με την αξιολόγηση που έκανε η Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών, ζητώντας να επανεξεταστεί το σημείο αυτό.

Η καταγγελία που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου δηλώνει ότι η αξιολόγηση είναι το στάδιο της διαφωνίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο νωρίτερα στις 24 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Δημοσίων Συμβάσεων για την ανακοίνωση της νικήτριας προσφοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην προκήρυξη αυτή, η νικήτρια εταιρεία έδωσε προσφορά 1,75 δισ. λεκ, ενώ η καταγγέλλουσα 1,88 δισ. λεκ.

Λεπτομέρειες για το έργο αυτό δίνονται στην αρχιτεκτονική έκθεση του Υπουργείου. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στον οδικό άξονα Τίρανα - διοικητικό κέντρο Kashar (περίπου 7 χλμ. από το κέντρο των Τιράνων), κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ο δρόμος εισόδου στο ακίνητο είναι μη ασφαλτοστρωμένος και διαπιστώνονται ζημιές στα υπάρχοντα οδοστρώματα.

Επί του παρόντος σε αυτό το ακίνητο υπάρχουν αρκετά κτίρια του πρώην στρατιωτικού τμήματος, τα οποία όμως αξιολογούνται ως ακατάλληλα για την ανακατασκευή τους στη λειτουργία του Ιδρύματος Αποκατάστασης Ανηλίκων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου