Καψούλια και καπνογόνα στην αλβανική βουλή - Εμπειρογνώμονες λαμβάνουν στοιχεία στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας (βίντεο)

Καψούλια και καπνογόνα στην αλβανική βουλή - Εμπειρογνώμονες λαμβάνουν στοιχεία στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας (βίντεο)

Συνεχίζεται το παραλήρημα στην αλβανική βουλή και στη σημερινή Ολομέλεια για την διαδικασία ψηφοφορίας του κρατικού προϋπολογισμού. Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος συγκρούστηκαν με τους φρουρούς, καθώς αναποδογύρισαν καρέκλες με σκοπό να μπλοκάρουν το βήμα της βουλής. Δεν έλειψαν ούτε σήμερα τα καπνογόνα και μάλιστα, έπεσαν και καψούλια.

Αφού ήρθαν στα χέρια, οι βουλευτές μπόρεσαν να τοποθετήσουν τις καρέκλες τους γύρω από το βήμα.

«Ρε βρωμιάρη, μου έσπασες τα χέρια», ακούγεται να λέει ο βουλευτής του ΔΚ Bledjon Nabllati, ο οποίος ήταν από τους πιο ενεργούς στη φασαρία.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος τέθηκε σε αναστολή για 10 ημέρες από τις εργασίες της Βουλής, λόγω των επεισοδίων στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Εκτός από τον Μπερίσα, οι βουλευτές Flamur Noka, Eldo Hoti, Gazmend Bardhi, Albana Vokshi και Edi Paloka έχουν αποβληθεί για 10 ημέρες. Το μέτρο που τους επιβλήθηκε είναι μέγιστο αφού έχουν επανειλημμένα αναστατώσει τη Συνέλευση. Στον Flamur Noka τέθηκε αναστολή για το άναμμα καπνογόνων στην αίθουσα, καθώς και για την προσπάθεια πυρπόλησης της σωρού από αναποδογυρισμένες καρέκλες.

Οι βουλευτές Έλντα Χότι και Αλμπάνα Βόκσι εκδιώχθηκαν επειδή μετέφεραν τα καπνογόνα και τα έδωσαν στον συνάδελφό τους Νόκα. Ο αποκλεισμός των υπολοίπων έγινε με το επιχείρημα ότι εμπόδισαν την τακτική εξέλιξη της ολομέλειας, προκαλώντας χάος και προσβάλλοντας συναδέλφους.

Ο κρατικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 74 ψήφους υπέρ και 4 κατά σε χρόνο ρεκόρ, σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω καπνογόνων. Αυτή η κατάσταση δεν εμπόδισε την Πρόεδρο της Βουλής, Λιντίτα Νικόλα, να περάσει τον προϋπολογισμό εντός 8 λεπτών, απορρίπτοντας όλες τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης.

Η πλειοψηφία έχει ζητήσει την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής με βάση τη συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Στο αίτημά της η πλειοψηφία ζητά την αυστηροποίηση των πειθαρχικών μέτρων και τον αποκλεισμό βουλευτών από τις συνεδριάσεις έως και 60 ημέρες.

«Η απαλλαγή 60 ημερών χορηγείται σε περιπτώσεις που ο βουλευτής χρησιμοποιεί πυροτεχνικές ουσίες, καπνογόνα ή παρόμοια υλικά στην αίθουσα συνελεύσεων», αναφέρει το αίτημα που κατέθεσε η πλειοψηφία.


Μετά τη σημερινή ένταση στη Συνέλευση, ειδικοί έχουν φτάσει στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Ολομέλειας για να συλλέξουν στοιχεία.
...

Αποβάλλεται ο Μπερίσα από την Αλβανική Βουλή - Σε 5 βουλευτές του ΔΚ απαγορεύτηκε η συμμετοχή στην ψηφοφορία του προϋπολογισμού

Σήμερα το απόγευμα ελήφθη η απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Αλβανικής Βουλής, να αποκλειστούν από τις συνεδριάσεις για λίγες ημέρες οι ακόλουθοι βουλευτές: Sali Berisha, Gazmend Bardhi, Alba...
...

Γίνεται να ψηφιστούν μέσα σε επτά λεπτά 7 δισ. ευρώ; Και όμως, στην Αλβανία γίνεται!

 Επτά δισεκατομμύρια ευρώ σε 5 λεπτά. Ή 1,4 δισ. ευρώ το λεπτό. Αυτός ήταν ο χρόνος εξέτασης και της ψήφισης του σημαντικότερου ετήσιου νόμου στην  Αλβανική Βουλή, του κρατικού προϋπολο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου