Κακαβιά: 215 υπολογιστές αξίας 210 χιλιάδων δολαρίων από τις ΗΠΑ για την αλβανική συνοριακή αστυνομία

Κακαβιά: 215 υπολογιστές αξίας 210 χιλιάδων δολαρίων από τις ΗΠΑ για την αλβανική συνοριακή αστυνομία

Η αμερικανική κυβέρνηση δώρισε σύγχρονο εξοπλισμό και 215 υπολογιστές αξίας περίπου 210 χιλιάδων δολαρίων στην αλβανική συνοριακή αστυνομία, για να στηρίξει την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και του διασυνοριακού εγκλήματος.

Η βοήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για τον έλεγχο των εξαγωγών και την ασφάλεια των συνόρων (EXBS) και στοχεύει στην αντιμετώπιση των αναγκών της συνοριακής αστυνομίας κατά μήκος των αλβανικών συνόρων.

Από το 2003, το πρόγραμμα EXBS παρέχει γνώση, εκπαίδευση και δωρεές εξοπλισμού για να βοηθήσει την Αλβανία να ενισχύσει τα σύνορά της και να προωθήσει την περιφερειακή σταθερότητα.

Στην τελετή δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε στην Κακαβιά, ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Αλβανία, Ντέιβιντ Βίσνερ, δήλωσε ότι «είναι τιμή για εμένα και την ομάδα μου που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η ασφάλεια της Αλβανίας είναι και η ασφάλεια των ΗΠΑ».

Ο κ. Wisner είπε περαιτέρω ότι «η καθημερινή δουλειά που κάνετε όλοι, για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, του εγκλήματος, των ναρκωτικών και των προκλήσεων για το μέλλον της Ευρώπης, εκτιμάται βαθιά, φυσικά και από τους φίλους σας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, αλλά και από την ηγεσία μας στην Ουάσιγκτον».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου