Ποιες χώρες ακυρώνουν τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια λόγω παρουσίας Λαβρόφ

Ποιες χώρες ακυρώνουν τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια λόγω παρουσίας Λαβρόφ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωση ότι οι χώρες τους δεν θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια λόγω της παρουσίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η παρουσία του Σεργκέι Λαβρόφ στην υπουργική διάσκεψη του ΟΑΣΕ κινδυνεύει επίσης να νομιμοποιήσει μια επιθετική Ρωσία ως νόμιμο μέλος της κοινότητας των ελεύθερων εθνών μας, να επικροτήσει τα φρικτά εγκλήματα που διαπράττει η Ρωσία και να συγχωρήσει την κατάφωρη παραβίαση και περιφρόνηση αρχών και υποχρεώσεων της Ρωσίας», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί.

Νωρίτερα, η Ουκρανία επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ για τον ίδιο λόγο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έδωσε άδεια στο αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να πετάξει πάνω από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα των Σκοπίων, χώρας που ασκεί σήμερα το αξίωμα του προέδρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

...

Λαβρόφ: Η συμμετοχή μου στη συνάντηση του ΟΑΣΕ στα Σκόπια εξαρτάται από τη Βουλγαρία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στις 27 Νοεμβρίου ότι θα παραστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου