Ολοκληρώθηκε η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών στην Αλβανία

Ολοκληρώθηκε η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών στην Αλβανία

Το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η απογραφή πληθυσμού του 2023, και ευχαρίστησε τους πολίτες, οι οποίοι επέδειξαν υψηλή συνεργασία σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εξέλιξη όλης αυτής της διαδικασίας.

Ενώ, από την άλλη πλευρά, οι εργασίες πεδίου συνεχίζονται για την επαλήθευση της κατάστασης της στέγασης και των περιπτώσεων αρνήσεων. Η φάση αυτή θα διαρκέσει έως τις 24 Νοεμβρίου.

Για την αξιολόγηση της ποιότητας της διαδικασίας και της κάλυψης, από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2023, το INSTAT θα διοργανώσει τη Μετα-Απογραφική Έρευνα σύμφωνα με τις συστάσεις των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε 100 Απαριθμητικές Περιοχές, κατανεμημένες σε όλη τη χώρα.

Στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχουν 100 τοπογράφοι και 25 ελεγκτές που θα χτυπήσουν τις πόρτες των πολιτών, στους επιλεγμένους χώρους.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε θα δημοσιευθούν πλήρως τα ευρήματα.

Η απογραφή είχε προγραμματιστεί να κλείσει νωρίτερα, αλλά το INSTAT αποφάσισε να την αναβάλει για άλλες δύο εβδομάδες, κλείνοντας την στις 15 Νοεμβρίου, προθεσμία που τηρήθηκε.

Σε προηγούμενη εμφάνισή της για τα ΜΜΕ, η διευθύντρια του INSTAT, Dhurata Dhuli, τόνισε ότι η δραστηριότητα είχε θετική πορεία.

«5 χιλιάδες 240 τοπογράφοι έχουν χτυπήσει την πόρτα σε σπίτια Αλβανών πολιτών. Το 3% των εκτάσεων σε όλη την επικράτεια δεν έχει καταμετρηθεί», ανέφερε τότε.

«Δεν υπήρξε καμία ποινή για ψευδείς πληροφορίες. Πήγαμε σε κάθε σπίτι περισσότερες από 3 φορές», είπε η Dhuli.

Επίσης, εκτίμησε τη θετική πρόοδο, αλλά παραδέχτηκε ότι υπήρξαν και περιπτώσεις άρνησης από οικογένειες να ανταποκριθούν στην απογραφή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου