Η Αλβανία μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2024-2026

Η Αλβανία μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2024-2026

Μετά από ψηφοφορία με 123 ψήφους υπέρ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σήμερα το απόγευμα, η Αλβανία εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την περίοδο 2024-2026. Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών, Igli Hasani.

«Ένα άλλο μεγάλο επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας. Άλλη μια επίδειξη εμπιστοσύνης από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για τον ρόλο της Αλβανίας στις διεθνείς υποθέσεις. Αυτή τη φορά πλήρως αφοσιωμένοι στην προστασία και προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παντού και για όλους», γράφει ο υπουργός Χασάνι στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κύριος στόχος της Αλβανίας, ως μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα είναι να εργαστεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου και του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για να εγγυηθεί τον παγκόσμιο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλα τα άτομα χωρίς διακρίσεις εις βάρος κανενός.

Η Αλβανία θα συνεργαστεί στενά με άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και όλους τους εταίρους για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων.

Το Συμβούλιο, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη για την προστασία και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελείται από 47 κράτη μέλη που εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία από την πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου