Αναγκαστική προσγείωση πτήσης από τα Τίρανα στο Μπάρι εξαιτίας βλάβης στον κινητήρα

Αναγκαστική προσγείωση πτήσης από τα Τίρανα στο Μπάρι εξαιτίας βλάβης στον κινητήρα

Ένα αεροπλάνο που απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων υπέστη βλάβη σε έναν από τους δύο κινητήρες, με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπάρι.

Τα ιταλικά ΜΜΕ γράφουν ότι η πτήση AWT 229 Τίρανα-Μπολόνια της Albawings αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μπάρι, αφού πέταξε 11.000 μέτρα πάνω από την Αδριατική, πάνω από την περιοχή Gargano, παρουσίασε ελάττωμα σε έναν από τους δύο κινητήρες.

Το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί στον διάδρομο του αεροδρομίου του Μπάρι χωρίς προβλήματα.

Το περιστατικό συνέβη αργά τις πρωινές ώρες της 3ης Νοεμβρίου, στη 13:12, όταν το αεροπλάνο της αλβανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους άγγιξε τον διάδρομο του «Karol Wojtyla» στο Μπάρι, ακριβώς μία ώρα μετά την αναχώρηση από τα Τίρανα.

Η απόκλιση από την τροχιά συνέβη ακριβώς στην περιοχή του Βιέστες. Το «Boeing 737», το οποίο λειτουργεί για πάνω από 30 χρόνια, προσγειώθηκε στο Μπάρι με έναν μόνο κινητήρα σε λειτουργία.

Οι ελιγμοί έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο του Μπάρι προκάλεσαν επίσης καθυστερήσεις για άλλα αεροπλάνα κατά την αναχώρηση και την άφιξη. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές στις εγκαταστάσεις ή στα οχήματα του αεροδρομίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου