Πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδύσει οι ΗΠΑ στην Αλβανία από το 1992

Πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια έχουν επενδύσει οι ΗΠΑ στην Αλβανία από το 1992

Η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η περαιτέρω ανάπτυξη των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομίας Έρβιν Μέτε με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, David Wisner.

Ο Αλβανός Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας εκτίμησε τη συνεχή αμερικανική υποστήριξη στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης της USAID, ή μέσω εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορους τομείς.

Παρούσα σε αυτή τη συνάντηση ήταν και η Ανώτερη Διευθύντρια του Οργανισμού Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), Mischere Kawas.

Στη συνάντηση αξιολογήθηκε επίσης η οικονομική στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη χώρα μέσω της USAID, σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές και η γεωργία, με άμεση συμβολή στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Από το 1992, η USAID, όπως ανακοινώνει επίσημα στην ιστοσελίδα της, έχει επενδύσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια στην Αλβανία, παρέχοντας υποστήριξη σε διάφορους τομείς προτεραιότητας. Αμερικανικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ενέργεια, τον τουρισμό κ.λπ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου