Κόσοβο: Δάνειο 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης από την Παγκόσμια Τράπεζα

Κόσοβο: Δάνειο 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης από την Παγκόσμια Τράπεζα

Το έργο είναι αξίας 18,5 εκατ. ευρώ (20 εκατ. USD) και προβλέπει την υλοποίηση τριών συνιστωσών που περιλαμβάνουν, την ψηφιοποίηση διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση, την ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και την ανάπτυξη ανθρώπινων ικανοτήτων και συστημάτων.

Το Κοσσυφοπέδιο έχει υπογράψει το έργο για την ψηφιακή διακυβέρνηση, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των επιλεγμένων δημόσιων διοικητικών υπηρεσιών και της πρόσβασης των χρηστών σε αυτές.

Η εγκεκριμένη οικονομική στήριξη για το πενταετές έργο είναι ένα δάνειο με ευνοϊκούς όρους 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Διεθνή Ένωση Ανάπτυξης (IDA) του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το δάνειο έχει διάρκεια 25 έτη και περίοδο χάριτος 5 έτη. Το έργο θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό για την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ θα επικεντρωθεί σε τρεις συνιστώσες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κυβέρνησης, αυτόν των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και την ανάπτυξη ικανοτήτων.

Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Εργασίας και Μεταφορών, Hekuran Murati, μετά την υπογραφή του έργου με τον διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας για το Κοσσυφοπέδιο και Κόσοβο, Massimiliano Paolucci.

«Η ανάπτυξη της θεσμικής αρχιτεκτονικής της ψηφιακής διακυβέρνησης και η ενίσχυση της υποδομής του κυβερνητικού δικτύου και των κοινών πλατφορμών είναι τα βασικά θεμέλια για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της κυβέρνησης και των δημόσιων υπηρεσιών. Η επιτυχής ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και η προώθηση της χρήσης τους θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Κοσσυφοπεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για τη βελτίωση της χειραφέτησης των γυναικών, καθώς και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Massimiliano Paolucci.

Ο Paolucci είπε ότι το έργο, βελτιώνοντας την ψηφιακή υποδομή, θα βελτιώσει επίσης τη ζωή των πολιτών.

«Το έργο αυτό θα βελτιώσει τις ψηφιακές υποδομές και ταυτόχρονα τη ζωή των πολιτών. Το Κοσσυφοπέδιο έχει σημειώσει ορισμένα επιτεύγματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έφτασε να επεκτείνει το Διαδίκτυο σε ολόκληρη την επικράτεια».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου