Οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει πάνω από 2 δισ. δολάρια στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999

Οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει πάνω από 2 δισ. δολάρια στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999

Από το 1999, οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κοσσυφοπέδιο για την προώθηση κοινών στόχων, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την USAID (United States Agency for International Development).

Την Παρασκευή, το Κοσσυφοπέδιο επέκτηνε τη συμφωνία με την Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) αξίας περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Συμφωνία Αναπτυξιακής Επιχορήγησης υπεγράφη από την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani και τον Αναπληρωτή Διευθυντή της USAID, Kerry Monaghan Hogler.

Για αυτό, ο Αμερικανός πρεσβευτής, Jeff Hovenier, είπε ότι όλα τα προγράμματα της USAID στο Κοσσυφοπέδιο στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι όλοι οι Κοσοβάροι έχουν αποτελεσματική και απτή πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχονται από τα ιδρύματά τους. Εδώ ο Hovenier ανέφερε επίσης το ποσό που έχουν επενδύσει οι ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999.

«Επίσης, νομίζω ότι είναι χρήσιμο να πούμε ότι από το 1999, οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κοσσυφοπέδιο για να προωθήσουν τους κοινούς μας στόχους, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την USAID. Πιστεύω ότι αυτή είναι η αφοσίωση του λαού μας στον λαό του Κοσσυφοπεδίου, όπως και η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα».


«Επαναβεβαιώνουμε τη μακροπρόθεσμη και σταθερή εταιρική σχέση των ΗΠΑ με τον λαό του Κοσσυφοπεδίου και αυτό το πρόσθετο ταμείο θα στηρίξει τους στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ για το Κοσσυφοπέδιο, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την προώθηση της ενσωμάτωσης του Κοσσυφοπεδίου στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς».

...

Δωρεά 34 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ για το Κόσοβο

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, και ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Kerry T Monaghan Hogler, υπέγραψαν την Παρασκευή δωρεά άνω των 34 εκατο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου