Νεκρός από πυροβολισμούς ένας αστυνομικός στο βόρειο Κόσοβο

Νεκρός από πυροβολισμούς ένας αστυνομικός στο βόρειο Κόσοβο

Σοβαρό επεισόδιο φέρεται να συνέβη στα βόρεια του Κοσόβου, στο Λεπόσαβιτς όπου σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι, ο οποίος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, ανακοίνωσε ότι η αστυνομία του Κοσόβου δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του και να τραυματιστεί ένας άλλος.

«Αγαπητοί πολίτες,

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα σήμερα, στο χωριό Bajska στο Leposavič, δέχθηκε επίθεση η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, οπότε ένας αστυνομικός του Κοσσυφοπεδίου σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Ο νεκρός είναι αστυνομικός με τον βαθμό του λοχία, ενώ ο τραυματίας είναι μέλος της συνοριακής αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι πυροβολισμοί διαφορετικού διαμετρήματος κατά των αστυνομικών μας. Οι επιτιθέμενοι είναι επαγγελματίες με μάσκες και οπλισμένοι με βαριά όπλα. Καταδικάζουμε αυτή την εγκληματική και τρομοκρατική επίθεση.

Το οργανωμένο έγκλημα με πολιτική, οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη από το επίσημο Βελιγράδι επιτίθεται στη χώρα μας. Σε αυτή τη μάχη προστατεύουμε και επιβάλλουμε το νόμο, προστατεύουμε και προστατεύουμε τους πολίτες χωρίς διάκριση και το ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο.

Οι εκτελεστές εγκληματίες και οι εντολοδόχοι τους θα αποτύχουν, θα πιαστούν, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και οι κρατικοί θεσμοί είναι έτοιμοι και συντονισμένοι να αντιμετωπίσουν το έγκλημα και τους εγκληματίες, τον τρόμο και τους τρομοκράτες. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ειδοποίησε την οικογένεια του δολοφονηθέντος αστυνομικού Α.Β. Ο τραυματίας αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους για τον δολοφονηθέντα αστυνομικό μας. Γρήγορη και πλήρης ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό», γράφει ο Kurti.

Η πρόεδρος Vjosa Osmani αντέδρασε επίσης για δολοφονία του αστυνομικού. Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Osmani είπε ότι η δολοφονία και ο τραυματισμός ενός αστυνομικού στο βορρά σχεδιάστηκε, ενορχηστρώθηκε και εκτελέστηκε από σερβικές εγκληματικές συμμορίες, όπως την αποκάλεσε επίθεση στο Κοσσυφοπέδιο. Η Πρόεδρος επιστρέφει εκτάκτως από το ταξίδι της στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου