ΠτΔ Αλβανίας για ΑΟΖ: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εξουσιοδοτήσω το θέμα

ΠτΔ Αλβανίας για ΑΟΖ: Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εξουσιοδοτήσω το θέμα

Την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani υποδέχτηκε με τιμές ο Bajram Begaj, κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψης στην Αλβανία. Η Osmani έλαβε την εγγύηση ότι το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί εθνική προτεραιότητα της Αλβανίας και ότι οι προσπάθειες για αναγνώριση θα ενταθούν με την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Αλβανίας Bajram Begaj εστίασε στην εξουσιοδότηση που πρέπει να δώσει για το θέμα της ΑΟΖ με την Ελλάδα, η οποία θα πάει στο Στρασβούργο.

Είπε ότι η σχέση μελετάται.
«Το ζήτημα της Αλβανίας είναι και το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Η έκδοση εξουσιοδότησης από τον πρόεδρο για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή συμφωνία αποτελεί νομική υποχρέωση. Όσον αφορά την εξουσιοδότηση για το εν λόγω θέμα, αυτή η εξουσιοδότηση πρέπει να πληροί ορισμένα προκαταρκτικά κριτήρια, τα οποία πρέπει να πλαισιωθούν σύμφωνα με το Συνταγματικό Δικαστήριο. Επί του παρόντος, έχω δώσει την απάντηση και προηγουμένως, εξετάζουμε αυτή τη σχέση, για να καταστεί δυνατό η σχέση που θα γίνει να είναι σύμφωνη με τους αλβανικούς και διεθνείς νόμους. Μόλις υπογραφεί αυτή η εξουσιοδότηση, θα δημοσιοποιηθεί», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου