Συνεργασία υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά με τον επικεφαλής της ΑΣΑ, Α. Κούρτη

Συνεργασία υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά με τον επικεφαλής της ΑΣΑ, Α. Κούρτη

Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην Περιφέρεια Αττικής και την απόσυρση της υποψηφιότητας του νυν Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συνεχίζουμε πάντοτε με αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς το παρελθόν αλλά και με αίσθημα ευθύνης για το μέλλον, καθώς οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται δημιουργούν νέα πολιτικά καθήκοντα και οδηγούν στη λήψη και στον σχεδιασμό νέων δράσεων προκειμένου η κοινότητά μας να είναι παρούσα στις αποφάσεις της επομένης ημέρας. Με ιδιαίτερο σεβασμό προς όλους τους συμπατριώτες μας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αγωνιστούμε με εντιμότητα, με ηθική, με εργατικότητα, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα προκειμένου να ισχυροποιήσουμε την φωνή μας προς τα κέντρα των αποφάσεων, προκειμένου να μην λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά από τα βάθη της καρδιάς μας τον αξιόλογο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη για την αγαστή συνεργασία μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και κυρίως τον ευχαριστούμε για τη διαχρονική και πολύτιμη συνεισφορά του, και την έμπρακτη στήριξή του στα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Σας ενημερώνουμε πως έπειτα από διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τα μέλη της παράταξης, οι οποίες διεξήχθησαν σε κλίμα κατανόησης των νέων συνθηκών που δημιουργούνται, σχεδιάσθηκε το νέο εκλογικό πλάνο για τις επικείμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023. Σας ανακοινώνουμε ότι αποφασίσαμε την συνεργασία και σύμπλευση της παράταξής μας ''Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική'' με την παράταξη "Αττική Μπροστά", στην οποία ηγείται ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, και κοινή κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις προγραμματικές μας θέσεις.

Ειδικότερα, έπειτα από την ιδιαίτερα εποικοδομητική, ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση και συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης κ. Ανδρέα Κούρτη με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά για όλα τα ζητήματα και όλες τις προκλήσεις που αφορούν την κοινότητά μας, υπήρξε ταύτιση απόψεων και στόχων, με βασικό συμπέρασμα και κύριο μέλημα, το ενδιαφέρον για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, να γίνει ο κοινός οδηγός για τη νέα πενταετία που έρχεται. Με αυτό το δεδομένο προχωράμε μπροστά και συμμετέχουμε σε ένα μέτωπο συνεργασίας επιδιώκοντας την επίλυση όλων των σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη Βορειοηπειρωτική κοινότητα, και που παράλληλα στοχεύει σε μια Περιφέρεια-πρότυπο για την Αττική και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών της κοινωνίας. Απώτερος στόχος μας να συνεργαστούμε με δυνάμεις και πρόσωπα που οι πολιτικές και οι δράσεις τους θα είναι στραμμένες στις ανάγκες των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που διαβιούν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων και κυρίως στην έμπρακτη στήριξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Στη νέα απαιτητική αυτοδιοικητική περίοδο, που η Περιφέρεια Αττικής θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, πιστεύουμε ότι οι ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες μπορούν να συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείρισή τους. Άλλωστε, στη μέχρι τώρα θητεία μας και μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία μας με άλλες παρατάξεις στην Περιφέρεια Αττικής, διαπιστώσαμε ότι από τη συνεργασία επιτυγχάνονται και πραγματοποιούνται οι πιο δύσκολοι και ακατόρθωτοι στόχοι. Διερευνούμε και ενώνουμε, αλλά και ενωνόμαστε με όλο και περισσότερες δυνάμεις που επιθυμούν και στοχεύουν στην ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον απανταχού Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.

Διαθέτουμε υπομονή, γνώση και εμπειρία που αποκτήθηκε στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να βρούμε λύσεις όπου υπάρχουν προβλήματα αλλά και να παίρνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινότητάς μας, σε όλους τους τομείς. Οι πολυάριθμες δράσεις, η συνεχής ενημέρωση των συμπατριωτών μας, οι συναντήσεις με Εθνικούς και τοπικούς φορείς, η έντονη αυτοδιοικητική δραστηριότητα είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε το έργο το οποίο ξεκινήσαμε με περισσότερο θάρρος και επιμονή, καθώς έχουμε πολλά ακόμη να ολοκληρώσουμε.

Κλείνει ένας κύκλος της παράταξής μας, ανοίγει ένας άλλος, δεν αλλάζει όμως το όραμα μας: μαζί, όλοι μαζί ενωμένοι με το βλέμμα στραμμένο στο κοινό καλό. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και συνεχίζετε να μας δείχνετε. Είμαστε και πρέπει να είναι περήφανοι όλοι όσοι συμπορευτήκαμε σε αυτόν το δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα. Έχοντας πάντα ως καθοδηγητή το βασικό μας μότο «προχωράμε μαζί με σοβαρότητα και πολλή δουλειά» ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε διπλά σας. Πλησιάζει η ώρα των ευθυνών, που βαραίνουν τον κάθε έναν από μάς για τις επιλογές που θα κάνει. Το κριτήριο δε θα πρέπει να είναι άλλο από το συμφέρον της κοινότητάς μας. Οφείλουμε να μετέχουμε στην επικείμενη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Περιφερειακών Αρχών, προκειμένου να αναδείξουμε και να προβάλλουμε πιο ενεργά και πιο δυναμικά τα ζητήματά μας. Σας καλούμε, να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας και την εμπιστοσύνη σας, αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την κοινότητά μας.

Συνεχίζουμε να είμαστε ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, σας θέλουμε ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου