Στη δημοσιότητα ντοκουμέντο που «καίει» δύο πρώην υπουργούς του Ράμα

Στη δημοσιότητα ντοκουμέντο που «καίει» δύο πρώην υπουργούς του Ράμα

Δημοσιεύτηκε το έγγραφο της Ειδικής Εισαγγελίας, όπου φαίνονται και επιβεβαιώνονται όλες οι πληρωμές και τα ταξίδια που έχει κάνει ο Arben Ahmetaj στο εξωτερικό, όπου τα τιμολόγια πλήρωσαν οι επιχειρηματίες Zoto και Mertiri.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ταξίδεψε με την συγκάτοικό του, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι το εισιτήριο της 2ας Φεβρουαρίου 2014, όπου ο Ahmetaj ταξίδεψε με τον Damian Gjiknuri στη Φρανκφούρτη, ενώ τα εισιτήρια πληρώθηκαν από τους επιχειρηματίες των αποτεφρωτηρίων Zoto-Mërtiri. .

Σε διάστημα 4 ετών επιβεβαιώθηκε από την SPAK ότι ο Αχμετάι πλήρωσε ο ίδιος, πτήσεις και διαμονές σε ξενοδοχεία περίπου 35 χιλιάδες ευρώ.

Ο Damian Gjiknuri, πρώην υπουργός Ενέργειας και σήμερα Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος το 2014, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι δεν κοιμήθηκε στα ξενοδοχεία που πλήρωσε ο επιχειρηματίας του αποτεφρωτηρίου και ότι είναι ανοιχτός να απαντήσει στην εισαγγελία, εάν κληθεί.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν έχει συναντηθεί ποτέ με τους επιχειρηματίες Klodian Zoto και Mirel Mërtiri, ο Gjiknuri αρνήθηκε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας: «Θα δώσω διευκρινίσεις στην εισαγγελία, αν κληθώ».

Ο πλήρης φάκελος της SPAK σε περίπου 320 σελίδες υλικού αποδεικνύει δεκάδες επικοινωνίες του σοσιαλιστή βουλευτή με επιχειρηματίες των αποτεφρωτηρίων. Σε ερώτηση της SPAK, ο ίδιος ο Ahmetaj υποστήριξε ότι είχε επικοινωνίες με τον Mertir και τον Zoto, αλλά όχι περιοδικά, ενώ η Ειδική Εισαγγελία έχει εξασφαλίσει συνεχείς συνομιλίες μεταξύ τους, ακόμη και πλάνα όπου φαίνονται να τρώνε δείπνο.

Η SPAK διεξήγαγε επίσης έρευνα για τη δράση του Ahmetaj ως επιχειρηματία εταιρείας τηλεπικοινωνιών στις αρχές της δεκαετίας του 2000, την οποία πούλησε με πολλές συναλλαγές, λίγο πριν μπει στην πολιτική. Οι περισσότερες επικοινωνίες με τον Klodian Mërtiri χρονολογούνται από το 2012, όταν το έργο του αποτεφρωτηρίου ήταν ακόμα μια φουτουριστική ιδέα, επειδή οι σοσιαλιστές ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση.

Αυτές οι επικοινωνίες πραγματοποιούνταν μέσω ενός παλιού τηλεφώνου που βρέθηκε στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του Ahmetaj, το οποίο ανήκε στον σοσιαλιστή βουλευτή. Η γνωριμία του Ahmetaj με τον Mertiti έγινε το 2008.

...

Η αλβανική βουλή εγκρίνει την εντολή σύλληψης πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Με 117 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 3 αποχές εγκρίθηκε το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας SPAK για τη σύλληψη του Ahmetaj. Ο Έντι Ράμα ήταν μεταξύ των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της σύλληψης του Αρμπέν ...
...

Ο Γ.Γ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον ίδιο φάκελο διαφθοράς με τον πρώην αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης

Η αλβανική εισαγγελία βρήκε στον υπολογιστή του καταζητούμενου επιχειρηματία Klodian Zoto δύο κρατήσεις ξενοδοχείων στη Βιέννη και τη Φρανκφούρτη για τον Damian Gjiknuri, πρώην υπουργό Ενέργειας και ν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου