Συνεργασία Ανδρέα Κούρτη και Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής

Συνεργασία Ανδρέα Κούρτη και Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής

Κοινή συμπόρευση των παρατάξεων ‘’Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική’’ και “Νέα Αρχή για την Αττική” στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Με καθοδηγητή το βασικό μας μότο «Προχωράμε μαζί με σοβαρότητα και πολλή δουλειά» ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε διπλά σας. Πλησιάζοντας στο τέλος μιας εξαιρετικά απαιτητικής αλλά δημιουργικής θητείας στην Περιφέρεια Αττικής, θέλω να απευθυνθώ προσωπικά στον καθένα από εσάς, για να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και συνεχίζετε να μας δείχνετε.

Ως επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου, το ενδιαφέρον μου, οι πολιτικές και οι δράσεις μου ήταν πάντα στραμμένες στις ανάγκες της κοινότητάς μας. Βασικός στόχος ήταν η ενότητα της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας και η ενεργή στήριξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» συνέδραμε και στάθηκε αρωγός στα μέλη της κοινότητας όλο αυτό το χρονικό διάστημα καθοδηγούμενη από το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και το καθήκον για στήριξη των συμπολιτών μας. Οι αδικίες που διαπράττονταν εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, βρέθηκαν και θα βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντός μας. Η ΑΣΑ σε αγαστή συνεργασία με εκπροσώπους Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων και άλλων φορέων τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία, διεκδίκησε δυναμικά την προστασία των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοεθνών μας, ώστε να αναπτύσσουν τον πολιτισμό τους, να διαφυλάσσουν το θρήσκευμά τους, τις παραδόσεις τους, τα ήθη και έθιμά τους.

Η Περιφέρεια Αττικής αποτέλεσε για όλους μας, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξουμε και να προβάλλουμε πιο ενεργά και πιο δυναμικά τα ζητήματά μας, καθώς όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στην Ελλάδα. Η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» στην μέχρι τώρα δράση της, κινήθηκε με όραμα και σχέδιο όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών του παρόντος αλλά και του μέλλοντος, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται στο υφιστάμενο έργο της αλλά και μέσα από τη συμμετοχή μου, ως επικεφαλής της παράταξης, στις συνεδριάσεις που πραγματοποιηθήκαν κατά το έτος 2019-2023 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, και στις οποίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας στην Αττική, όπως, Οικονομία, Επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον, Ενέργεια, Απορρίμματα, Κοινωνική Πολιτική, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Εθελοντισμός, κ.α. Η «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» έχοντας ως γνώμονα μια καλύτερη κοινωνία, την αντιμετώπιση των αρνητικών φαινομένων της οικονομικής κρίσης, όπως η ακραία φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, την καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης, την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής και έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, συνεργάστηκε με τις υπόλοιπες παρατάξεις και ενέκρινε δράσεις, καθώς πίστευε πως ο δρόμος για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας, και πιο συγκεκριμένα η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη περνά μέσα από την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αττικής.

Σε όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια, είχαμε συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη από την πρώτη στιγμή τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την αγαστή συνεργασία μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και κυρίως τον ευχαριστούμε για τη διαχρονική και πολύτιμη συνεισφορά του, και την έμπρακτη στήριξή του στα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Κάναμε έναν έντιμο αγώνα, με πενιχρά μέσα, αλλά με περίσσιο πάθος. Η θητεία αυτή αποτέλεσε για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα. Αναμφίβολα, δεν καταφέραμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Πολλά μένουν ακόμη να γίνουν και να βελτιωθούν, υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία πρέπει ακόμη να αγωνιστούμε. Με ευθύνη και σεβασμό, με στοχευμένες παρεμβάσεις, με μεθοδικότητα και συλλογικότητα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, για να πετύχουμε τους επόμενους στόχους μας.

Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Έπειτα από διαβουλεύσεις και συναντήσεις με τα μέλη της παράταξης, οι οποίες διεξήχθησαν σε κλίμα εμπιστοσύνης, κατανόησης και σεβασμού όπου και σχεδιάσθηκε το εκλογικό πλάνο για τις επικείμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023, σας ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ότι αποφασίσαμε την συνεργασία και σύμπλευση της παράταξής μας ‘’Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική’’ με την παράταξη “Νέα Αρχή για την Αττική”, στην οποία ηγείται ο κ. Γιώργος Πατούλης, και κοινή κάθοδο στις εκλογές διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις προγραμματικές μας θέσεις. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις, τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας στον κοινό αγώνα για ένα πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο, με κριτήριο την Αγάπη για τον τόπο μας. Αλώστε, η ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποτελεί ουσιαστικά και τον πυρήνα του όλου εγχειρήματος, καθώς βασίστηκε σε γερά θεμέλια και χαρακτηρίστηκε από αμοιβαία εκτίμηση, ειλικρίνεια, εντιμότητα, εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό.

Πρόκειται για μια γενναία απόφαση που χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφήνοντας πίσω προσωπικές φιλοδοξίες και ατομικισμούς. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις που στοχεύουν στην επίλυση όλων των κρίσιμων προβλημάτων της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας, αλλά παράλληλα, στοχεύουν και σε μια σύγχρονη Περιφέρεια για την Αττική, με ανοικτές πόρτες, δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Με την συνεργασία αυτή γίνεται αντιληπτό πως μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση δύνανται να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες και τα σύνθετα προβλήματα της κοινωνίας. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει και προχωράμε στη σύνθεση του ψηφοδελτίου που θα απαρτίζουν την παράταξή μας για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι επίσημες ανακοινώσεις με τα ονόματα που θα το καταρτίσουν αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, έπειτα από την αρμονική και αποδοτική συζήτηση και συνάντηση που είχαμε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, υπήρξε ταύτιση απόψεων, στον τρόπο, στο πνεύμα και στο ήθος, και καταλήξαμε ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, θα γίνει ο κοινός μας οδηγός για την νέα τετραετία που έρχεται. Συμφωνήσαμε ότι, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όσοι περισσότεροι ενώσουμε τις δυνάμεις μας τόσο το καλύτερο για όλον τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Συζητήσαμε διεξοδικά και μπορούμε να συνεργαστούμε προς όφελος των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην επίλυση των σημαντικών και κρίσιμων διαχρονικών προβλημάτων που την ταλανίζουν και να συνεχίσουμε το έργο το οποίο ξεκινήσαμε. Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία της συνένωσης δυνάμεων, μας δίνει τη δύναμη να αγωνιζόμαστε ακόμη πιο αισιόδοξα, για να προσφέρουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον στην κοινότητα των Βορειοηπειρωτών και στους συμπολίτες μας. Η πολιτική πράξη δυναμώνει από τη σύνθεση δυνάμεων, εδραιώνεται από το πολιτικό θάρρος και απελευθερώνεται από τη συνεργασία με όρους καλής πίστης.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε καθώς οι νέες συνθήκες δημιουργούν νέα πολιτικά καθήκοντα. Είμαστε αισιόδοξοι, ότι οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν. Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι μόνο τα νικηφόρα εκλογικά ποσοστά αλλά η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της κοινότητάς μας. Θα παραμείνουμε αυστηρά προσηλωμένοι στην ταχεία αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπατριώτες μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην κοινωνική πολιτική, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην οικογένεια, στη γυναίκα, στον άνεργο, στη στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αρμονική και ουσιαστική συνεργασία, με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μας έναντι των συμπατριωτών μας, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το όραμα και τις δυνατότητές μας.

Με παρακαταθήκη το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τόσο στα δρώμενα της Περιφέρειας όσο και για τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων, αλλά και τη παρακαταθήκη της παράταξής μας σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες και όχι μόνο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την προάσπιση του γενικού συμφέροντος της Περιφέρειας, ώστε να διασφαλιστεί στους συμπολίτες μας, μια καλύτερη και πιο δίκαιη καθημερινότητα. Η διαφάνεια των διαδικασιών, η σταθερή προσήλωση στην επίλυση των προβλημάτων, σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτήθηκε στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα αποτελέσουν τα εχέγγυα στη προσπάθεια μας.

Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με ιδιαίτερο σεβασμό και ενθουσιασμό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ, ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αγωνιστώ για ακόμη μια φορά, με μόνο μέλημα το κοινό καλό, με εντιμότητα, με ηθική, με εργατικότητα, και με έναν συνδυασμό αποτελούμενο από νέους με επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική παρουσία, ανθρώπους που έχουν στην καρδιά και το μυαλό τους, τη Βόρειο Ήπειρο. Με ανθρώπους με όραμα και πάθος για αυτό που κάνουν. Είμαστε μια παράταξη ζωντανή, που έχει ρόλο και έχουμε πολλά ακόμη να ολοκληρώσουμε.

Με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και διεκδικητικότητα θα πορευτούμε ενωμένοι, ισχυροποιώντας την φωνή προς τα κέντρα των αποφάσεων.

Και αυτός ο αγώνας θα κερδηθεί από τη συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή. Ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό μπορούμε να πετύχουμε πολλά για την κοινότητά μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Κοιτάμε μπροστά με το κεφάλι ψηλά. Με πράξεις. Με ευθύνη. Με ομοψυχία.

Σας Καλούμε, να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας και την εμπιστοσύνη σας, αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, με στόχο να ενισχύσετε την προσπάθειά μας για την ανάδειξη μιας ευρύτερης ενωτικής πρωτοβουλίας, που θα διαχειριστεί τα ζητήματα της Περιφέρειας και της κοινότητάς μας.

Όλα είναι αδύνατα, μέχρι να τα κάνουμε εμείς δυνατά.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την κοινότητά μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής για τα ζητήματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών

Ανδρέας Κούρτης

«Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική»


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου