Ράμα: «Ο Κούρτι με αφήνει στο διαβάστηκε»

Ράμα: «Ο Κούρτι με αφήνει στο διαβάστηκε»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αναφέρθηκε ξανά στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι. Σε συνέντευξή του σε κανάλι στο Κόσοβο, ο Ράμα είπε ότι γράφει και στον Κούρτι στο WhatsApp, αλλά σπάνια του απαντά.

«Του μιλάω, ακούει αλλά δεν μιλάει. Σπάνια μου απαντά, αλλά δεν έχει να κάνει με επικοινωνία ή επαναλαμβάνει συνεχώς το μήνυμά του», τόνισε.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ζήτησε να οργανωθεί διάσκεψη για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας.

Ο Ράμα πρόσθεσε ότι η πολιτική της Πρίστινας έχει κάνει τη Σερβία να μοιάζει με θύμα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.

«Τραγικός! Η Σερβία φαίνεται ότι είναι θύμα. Για τον κόσμο δεν είναι θύματα. Ποιος ευθύνεται για αυτό; Αυτό δεν έγινε από ένα ευφυές κίνημα της Σερβίας. Αυτό είναι έργο της Πρίστινα», είπε.

Ο Ράμα τόνισε ότι δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό, Κούρτι, αλλά ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική που κάνει πρόσφατα.

«Αυτή η πολιτική έχει γίνει εμπόδιο, λάθος πολιτική, δεν έχω απολύτως τίποτα με τον άνθρωπο. Δεν επιτίθεμαι στον πρωθυπουργό Κούρτι. Παίρνω θέση για ορισμένες πολιτικές. Δεν έχω τίποτα προσωπικό. Τον έχω φίλο και είναι κάποιος με τον οποίο μου αρέσει να συζητάω», πρόσθεσε, κοροϊδεύοντας τη δήλωση Κούρτι ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι η πιο δημοκρατική χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου