Ανέγερση πέντε 17όροφων πολυκατοικιών στη Λίμνη των Τιράνων

Ανέγερση πέντε 17όροφων πολυκατοικιών στη Λίμνη των Τιράνων

Στην περιοχή του φράγματος της Λίμνης των Τιράνων, όπου σήμερα υπάρχει χώρος στάθμευσης του Δημαρχείου, θα κατασκευαστούν 5 νέες πολυκατοικίες 17 ορόφων. Το Εθνικό Συμβούλιο της Επικράτειας ενέκρινε την άδεια κατασκευής του συγκροτήματος της Λίμνης των Τιράνων με οικιστικές και υπηρεσιακές λειτουργίες

Κατασκευαστές των πολυκατοικιών που θα έχουν συνολική επιφάνεια κατασκευής 228.000 τ.μ. υπέργεια και 97.000 τετραγωνικά μέτρα υπόγεια είναι οι εταιρείες Building Construction Invest και Eldino. Σύμφωνα με το έργο, η κατασκευή του συγκροτήματος θα γίνει σε δύο φάσεις, όπου η πρώτη φάση προβλέπει την κατασκευή 105 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί στη δεύτερη φάση.

Η έκταση που αναπτύσσεται μέσω αυτού του έργου είναι 32.450 τετραγωνικά μέτρα. Ένα μέρος του, περίπου 2100 τ.μ., αγόρασε η Οικοδομική εταιρεία από το κράτος μέσω σύμβασης με το υπουργείο Οικονομικών αξίας 143 εκατομμυρίων λεκ (1,3 εκατ. ευρώ).

Η Building Construction είναι μια εταιρεία που ανήκει στον Ilir Merja, ενώ η Eldino της Gabriela Dino. Προηγουμένως, ο Δήμος Τιράνων αντιτάχθηκε σθεναρά, τουλάχιστον δημόσια, στις νέες κατασκευές στην περιοχή αυτή. Ακόμα και μπλοκάρισμα οικοδομικής άδειας για κάποιο διάστημα που δόθηκε από τον πρώην δήμαρχο Λουλζίμ Μπάσα στην εταιρεία Gener 2. Το 2015 ο δήμαρχος του δήμου Τιράνων Erion Veliaj αντιτάχθηκε σθεναρά στην ανέγερση του 17όροφου κτιρίου στη λίμνη, διαμαρτυρόμενος και ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου. Όμως το δικαστήριο έκρινε την άδεια ως νόμιμη. Στο μεταξύ, ο δήμος φαίνεται να μην έχει πλέον τις προηγούμενες ανησυχίες για την ανέγερση νέων πολυκατοικιών στην περιοχή, εγκρίνοντας νέες οικοδομικές άδειες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου