35 ναρκο-εμπόρους έστειλε στη φυλακή το Δικαστήριο του Ελμπασάν από εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης

35 ναρκο-εμπόρους έστειλε στη φυλακή το Δικαστήριο του Ελμπασάν από εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης

Το δικαστήριο του Ελμπασάν κράτησε 35 από τα 45 άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης που χτύπησε τέσσερις εγκληματικές ομάδες διακίνησης και διανομής ναρκωτικών στην περιοχή αυτή.

Τρεις από τους συλληφθέντες θα συνεχίσουν να ανακρίνονται με το μέτρο ασφαλείας του «κατ' οίκον περιορισμού», ενώ για άλλους 7 ορίστηκε το μέτρο της «υποχρεωτικής παρουσίας».

Στο μεταξύ, 7 άτομα αναζητούνται ακόμη από την αστυνομία με απόφαση του Δικαστηρίου, ενώ άλλοι 29 ερευνώνται ελεύθεροι.

Όλοι κατηγορούνται για παραγωγή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, στο πλαίσιο τεσσάρων εγκληματικών ομάδων με δραστηριότητα στην περιοχή του Ελμπασάν και σε άλλες πόλεις!

Ο Εισαγγελέας της υπόθεσης είπε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς από τις καταθέσεις των συλληφθέντων έχουν εξαχθεί στοιχεία για άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στη δραστηριότητα.

Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών κατά των ναρκωτικών και επεκτάθηκε στην Επαρχία Ελμπασάν και Πόγραδετς.

Η αστυνομία είπε ότι κατέστρεψε ολοσχερώς 3 εγκληματικές ομάδες και εν μέρει μια τέταρτη.

Κατά τη διάρκεια της δράσης κατασχέθηκαν 1 κιλό και 311 γραμμάρια κοκαΐνης, 860 γραμμάρια ηρωίνης, 1 κιλό και 317 γραμμάρια κάνναβης, χιλιάδες δόσεις κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και μεθαδόνης, καθώς και σπόροι κάνναβης.

Οι έλεγχοι σε 52 κατοικίες και άλλες επιχειρήσεις αποκάλυψαν επίσης πυροβόλα όπλα και στρατιωτικά πυρομαχικά.

Από τις ομάδες ναρκωτικών κατασχέθηκαν 51 εκατ. λεκ, 15 χιλιάδες ευρώ, καθώς και ποσό ελβετικών φράγκων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου