Μίσθωση 10 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην αδερφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χιμάρας από τον Γκόρο

Μίσθωση 10 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην αδερφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χιμάρας από τον Γκόρο

Η εταιρεία «Abeille's Resort» ανακηρύχθηκε νικήτρια στην ανοιχτή διαδικασία μίσθωσης 10 στρεμμάτων δημόσιου δάσους στην περιοχή Γκιομόλα.

Η εταιρεία ανήκει στην Bule Kapaj, αδελφή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Χιμάρας, Dhimitër Kapaj. Αν και η κατάσταση δημιουργεί αμφιβολίες ότι βρίσκεται σε συνθήκες σύγκρουσης συμφερόντων, ο Δήμος Χιμάρας και η ιδιωτική εταιρεία έχουν ήδη υπογράψει τη 10ετή σύμβαση.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, το «Abeille's Resort» θα πληρώνει ένα ελάχιστο ποσό 1 εκατομμυρίων λεκ (9,350 ευρώ) ετησίως για περίοδο 10 ετών. Ο δήμος Χιμάρας ανακοίνωσε τη διαδικασία εκμίσθωσης της δασικής οικονομίας, «για λόγους αναψυχής, διασκέδασης, για τουριστικές δραστηριότητες, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.».

Ο δασικός χώρος βρίσκεται στην περιοχή Γκιομόλα, κοντά στο χωριό του Κηπαρού, ένας χώρος με υπέροχη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Η εταιρεία που θα νοικιάσει τον δασικό χώρο εγγράφηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων τον Ιούνιο του 2021. Αντικείμενο της δραστηριότητάς της είναι η ενασχόληση με οικοδομικές εργασίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου