Μπορέλ: Το Κοσσυφοπέδιο να κηρύξει νέες εκλογές στο βορρά

Μπορέλ: Το Κοσσυφοπέδιο να κηρύξει νέες εκλογές στο βορρά

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα λάβουν μέτρα κατά του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας εάν η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί. Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ, ο Μπορέλ είπε ότι δεν υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα από τις τελευταίες συναντήσεις που είχαν με αξιωματούχους από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία.

Ο Μπορέλ επέμεινε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές στους τέσσερις βόρειους δήμους του Κοσσυφοπεδίου, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

«Τα κράτη μέλη σε αυτό το θέμα είναι έτοιμα να λάβουν περαιτέρω μέτρα εάν δεν διαπιστωθεί πρόοδος. Έχει ειπωθεί ότι περιμένουμε ευρωπαϊκή συμπεριφορά από χώρες που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ΕΕ. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε την επικοινωνία και με τα δύο μέρη. Όμως τα κράτη μέλη είναι έτοιμα να είναι ενεργά και να υποστηρίξουν το έργο μας», είπε ο Μπορέλ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου