Υπουργείο Υγείας στην Αλβανία: Στημένος διαγωνισμός αξίας 700.000 ευρώ ωφελεί ύποπτη εταιρεία

Υπουργείο Υγείας στην Αλβανία: Στημένος διαγωνισμός αξίας 700.000 ευρώ ωφελεί ύποπτη εταιρεία

Η Υπουργός Υγείας Gerta Manastirliu είναι από τους επικεφαλής που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει διαγωνισμούς σε υψηλά και αμφισβητούμενα νούμερα, καθώς παραδόξως δεν της στάθηκε κάποιο εμπόδιο. Οι καταχρήσεις με τους διαγωνισμούς υγειονομικής περίθαλψης ήταν ιστορικά τρομερές και φαίνεται ότι συνεχίζουν να είναι αφού κανείς δεν ερευνά ούτε λαμβάνει μέτρα.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο έρχεται το έργο «Παρτίδα 4 Ανακατασκευή ορισμένων Κέντρων Υγείας στους νομούς Αργυροκάστρου, Αυλώνα και Φιέρι». Φαίνεται ότι το οριακό ταμείο αυτής της διαδικασίας υπολογίζεται σε 700 χιλιάδες ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Εξετάζοντας την τεκμηρίωση που συνοδεύει αυτή τη διαδικασία, σημειώνεται ότι υπάρχουν ορισμένα αμφισβητήσιμα στοιχεία όπου αποδεικνύεται ότι ένας από τους συμμετέχοντες δεν προσέφερε καθόλου προσφορά, εγείροντας αμφιβολίες ότι συμμετείχε με βάση τον αριθμό. Από την άλλη πλευρά, δύο εταιρείες πρόσφεραν χαμηλότερες αξίες από τη νικήτρια και δεν εξετάστηκαν ξανά. Αρκεί απλώς να κάνετε τη διαφορά μεταξύ της εταιρείας με τη χαμηλότερη προσφορά και της κερδισμένης προσφοράς για να δείτε ότι είναι πραγματικά υψηλή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαφορά ξεπερνά τα 7000 ευρώ. Στην καλύτερη περίπτωση, τίθεται το ερώτημα πού κατέληξαν αυτά τα χρήματα; Η απάντηση είναι φυσικά γνωστή. Ποια είναι όμως η νικήτρια εταιρεία; Η Manastirliu αποφάσισε να ανακοινώσει την εταιρεία INA του Ferdinand Çaushi.

Αυτή η εταιρεία έχει αναφερθεί πολλές φορές για περιπτώσεις ύποπτων διαγωνισμών, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν έχει ασχοληθεί περεταίρω.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου