Το ενδεχόμενο νομιμοποίησης κάνναβης για προσωπική χρήση ανακοίνωσε ο Ράμα

Το ενδεχόμενο νομιμοποίησης κάνναβης για προσωπική χρήση   ανακοίνωσε ο Ράμα

Η υπουργός Υγείας Ogerta Manastirliu δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η κυβέρνηση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρική χρήση.

Όπως είπε, η κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση μετά την εθνική διαβούλευση όπου 61% των πολιτών τάχθηκαν υπέρ, ενώ τόνισε ότι θα συσταθεί και η Εθνική Υπηρεσία για τον έλεγχο της κάνναβης.

Ωστόσο, μιλώντας για αυτό το νομοσχέδιο, ο Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του θα νομιμοποιήσει και τη χρήση κάνναβης για προσωπική κατανάλωση.

«Υπενθυμίζω ότι για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης έχουμε συνεννοηθεί με τους Αλβανούς και σχεδόν μισό εκατομμύριο Αλβανοί συμμετείχαν στην εθνική διαβούλευση και είπαν ναι, να γίνει. Σε επόμενη διαβούλευση θα τους ρωτήσουμε και αν θέλουν να νομιμοποιηθεί η προσωπική χρήση κάνναβης ή όχι, θα τους ρωτήσουμε.

Ή θα συνεχίσει να είναι ένα αξιόποινο έγκλημα που δυστυχώς οδηγεί πολλούς νέους στη φυλακή. Αν πουν ναι, θα το κάνουμε και αυτό, γιατί έχουμε ένα δίλημμα ως προς αυτό. Αν με ρωτήσετε τώρα, και αν ανοίξω το μυαλό και την καρδιά μου, θα δείτε ότι έχω διχαστεί σε αυτό το σημείο. Και στις εσωτερικές συζητήσεις υπάρχουν υπέρ και κατά, άρα είναι η εθνική διαβούλευση», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου