Νόμιμη η Υ.Α. για κατάσχεση περιουσιών που χτίστηκαν δίχως άδεια σύμφωνα με το αλβανικό Συνταγματικό δικαστήριο

Νόμιμη η Υ.Α.  για κατάσχεση περιουσιών που χτίστηκαν δίχως άδεια σύμφωνα με το αλβανικό Συνταγματικό δικαστήριο

Σε ολομέλεια που διεξήχθη χθες, το Συνταγματικό Δικαστήριο Αλβανίας αποφάσισε να ακυρώσει το αίτημα για την κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης για κατάσχεση περιουσιών που έχουν κτιστεί χωρίς άδεια, προς δημόσιο συμφέρον.

Με την απόφαση αυτή, το Συνταγματικό Δικαστήριο στήριξε τη θέση της κυβέρνησης και δεν συμφώνησε με το αίτημα για την κατάργηση αυτής της Υπουργικής Απόφασης. Συνολικά 28 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν την κατάργηση της συγκεκριμένης απόφασης, αλλά το αίτημα αποσύρθηκε επίσημα.

Το φθινόπωρο του περασμένου έτους, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση για την κατάσχεση των παράνομων κατασκευών, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες κτιρίων πρέπει είτε να πληρώσουν την παράνομη κατασκευή στην τιμή της αγοράς και να τη νομιμοποιήσουν, είτε να τη δωρίσουν στο κράτος. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κατασκευές θα κατασχεθούν από την κυβέρνηση.

Το Συνταγματικό δικαστήριο, προτού αποφανθεί πως η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση δεν προσβάλει το αλβανικό σύνταγμα, είχε αναβάλει δύο φορές την εξέταση της αίτησης του δημοκρατικού κόμματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου